İran, İsrail’e saldırmaya hazırlanıyor: ABD savunma tedbirlerini artırdı

İsrail’in Hamas lideri Haniye’ye Tahran’da suikast düzenlemesi sonrasında İran’ın nasıl bir adım atacağı merak konusuydu. İran’ın İsrail’e karşı saldırı düzenlemeye hazırlandığı ifade edilirken ABD’nin her zamanki gibi İsrail tarafında saf tutarak savunma tedbirlerini artıracağı bildirildi.

03.08.2024-09:55 - (Son Güncelleme: 03.08.2024-09:55) İran, İsrail’e saldırmaya hazırlanıyor: ABD savunma tedbirlerini artırdı

Orta Doğu’da gerilimin yeni adı ‘Haniye suikasti’ oldu. Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin İran'ın başkenti Tahran'da uğradığı suikast sonucu şehit edilmesinin ardından bölgede gerilim tırmanıyor. İran Devlet Televizyonu, "Önümüzdeki saatlerde dünya çok önemli gelişmelere sahne olacak" ifadelerini kullanarak, yaklaşan olayların ciddiyetine işaret etti. İran Dışişleri Bakanlığı Danışmanı Seyid Muhammed Marandi de sosyal medya hesabından Devrim Muhafızları Ordusu'na ait bir füze fotoğrafını paylaşarak, "Terk edin. Geliyor" şeklinde tehditkar bir mesaj yayımladı.

Siyonist rejimin sonu geldi

Akşam’da yer alan habere göre; İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'a savaş yetkisini devreden kararnameyi onayladı. Aynı zamanda, sosyal medya hesabında "Siyonist rejimin sonu geldi" ifadelerinin yer aldığı gönderiyi sabitledi. Bu durum, İran'ın İsrail'e yönelik tehditlerini artırdığının bir göstergesi olarak yorumlanıyor.

İran, İsrail’e saldırmaya hazırlanıyor: ABD savunma tedbirlerini artırdı

Pentagon, İsrail’in güvenliği için harekete geçti

ABD Savunma Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, Bakan Lloyd Austin'in olası İran saldırısına karşı İsrail'e ilave askeri destek göndermek üzere talimat verdiğini açıkladı. Pentagon, "İran kaynaklı tehditler" karşısında İsrail'in güvenliğini artırmak amacıyla bölgedeki Amerikan askeri varlığını yeniden düzenleyecek. Bu kapsamda, USS Theodore Roosevelt uçak gemisinin yerine USS Abraham Lincoln uçak gemisi gönderilecek ve balistik füze savunma kapasitelerine sahip ilave kruvazör ve destroyerler de bölgeye sevk edilecek. Ayrıca, İsrail'in savunması için bölgeye ilave savaş uçakları filosu gönderilecek.

Bölgedeki bu gerilim, uluslararası toplumun dikkatini Orta Doğu'ya çekerken, gelişmelerin nasıl sonuçlanacağı merakla bekleniyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal