İran Büyükelçiliği'nden Gazze Destekli Karikatür Sergisi

Ankara'da duygu dolu bir sergi; İran, Gazze halkına destek vermek amacıyla karikatür sergisi açtı.

04.10.2024-19:45 - (Son Güncelleme: 04.10.2024-19:45) İran Büyükelçiliği'nden Gazze Destekli Karikatür Sergisi

İran Büyükelçiliği, Gazze için 'Kanser Hücresi' Sergisini Açtı

Ankara'da, İran'ın Ankara Büyükelçiliği Kültür Müsteşarlığı tarafından gerçekleştirilen "Kanser Hücresi" adlı karikatür sergisi, Gazze halkına destek amacıyla kapılarını açtı.

Açılış Törenine Katılım Yoğundu

Serginin açılışında, Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, İran Kültür Müsteşarı Seyit Kasım Nazımi, ünlü İranlı karikatürist Mesud Shojai Tabatabai ve birçok yabancı misyon temsilcisi bir araya geldi.

Özarslan'dan Duyarlı Açıklamalar

Başkan Özarslan, etkinlikte yaptığı konuşmada, "İsrail'in Gazzemiz üzerindeki saldırıları, insanlık tarihine kara bir leke olarak geçmiştir." diyerek, uluslararası hukukun ihlaline karşı duyduğu endişeyi ifade etti.

Sanatın Zor Durumlarda Bile Önemi

Müsteşar Nazımi ise sanatın hakikatin dili olduğunu vurgulayarak, sanatçıların mevcut durumu eleştirme görevini üstlenmeleri gerektiğini ifade etti. Ayrıca, karikatüristi de geçmişte karşılaştığı tehditleri hatırlatarak destekledi.

Tabatabai'nin Mesajı

Tabatabai, Gazze'deki insanlık dramını dile getirirken, "Son bir yılda 40 bini aşkın insan öldü, sergideki eserlerim bu cinayetleri ortaya koyuyor." dedi.

Sergi Detayları

Estergon Kalesi'nde düzenlenen sergi, 6 Ekim saat 20.00'a kadar ziyaret edilebilecek.

Ankara'da, İran'ın Ankara Büyükelçiliği Kültür Müsteşarlığınca Gazze halkına destek amacıyla...

Ankara'da, İran'ın Ankara Büyükelçiliği Kültür Müsteşarlığınca Gazze halkına destek amacıyla düzenlenen "Kanser Hücresi" adlı karikatür sergisinin açılışı yapıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal