Irak'ın Kuzeyinde Terörle Mücadelede Kararlılık: Sivil Hassasiyetle 20 Hedef Vuruldu

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 2 Eylül 2024 tarihinde Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirilen geniş çaplı hava harekatında, Metina, Zap, Gara, Hakurk, Kandil ve Asos bölgelerinde 20 terör hedefinin imha edildiğini açıkladı. Harekatta, PKK/KCK ve diğer terör örgütlerine ait mağara, sığınak, barınak, depo ve çeşitli tesisler hedef alındı.

03.09.2024-09:59 - (Son Güncelleme: 03.09.2024-09:59) Irak'ın Kuzeyinde Terörle Mücadelede Kararlılık: Sivil Hassasiyetle 20 Hedef Vuruldu

MSB tarafından yapılan yazılı açıklamada, harekatın, Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51'inci maddesi gereği meşru müdafaa hakkı çerçevesinde gerçekleştirildiği belirtildi. 

Açıklamada, PKK/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek Irak kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla 2 Eylül 2024 tarihinde hava harekatı icra edilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Yerli ve Milli Mühimmat Kullanımı

Harekat sırasında azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanıldığına dikkat çeken MSB, çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Açıklamada, “İcra edilen bu harekatta, azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir” denildi.


Sivil ve Çevresel Duyarlılık

Harekatın planlama ve icra sürecinde, masum sivillerin, dost unsurların, tarihi eserlerin ve çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbirin alındığı vurgulandı. MSB, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) bu tür harekatlarda yüksek hassasiyet gösterdiğini belirtti.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal