IOTA nedir güvenilir mi? Uzmanlar IOTA için ne diyor? Geleceği var mı?

Kripto para piyasası konuşulmaya devam ediyor. Her geçen gün yeni bir proje çıkarken bu projeler hakkında araştırmalar da yapılıyor. Bu projeler arasında yüzde 65 oranında değer kazanan IOTA dikkat çekiyor. İşte IOTA projesi hakkında tüm merak edilenler…

14.07.2022-13:32 - (Son Güncelleme: 14.07.2022-13:32) IOTA nedir güvenilir mi? Uzmanlar IOTA için ne diyor? Geleceği var mı?

Fütürist düşünceler ile yatırımcılar tarafından merak edilen IOTA  en çok araştırılan projelerden biridir. Geçtiğimiz ay 100 de 65 üzerinde değer kazanan bir koin olarak  karşımıza  çıkan IOTA dikkat çekiyor.

IOTA nedir?

Internet of Things konsepti ile hayatımıza giren IOTA, hayatımız içerisinde oldukça önemli bir yere sahip olabilecek ve ilerleyen yıllarda ekonomi makinaları üzerinde inşa edilecek bir topluluk olarak ortaya çıkmaktadır. Blockchain projesi olarak karşımıza IOTA koinler arasında yer alan Tangle sistemini kullanmaktadır. 

Tangle nedir?

Tangle, birbirine bağlı blok zincirlerden oluşmayan bir sistem olarak görülmektedir. Bununla birlikte proje Directed Acyclic Graph (Yönlendirilmiş Döngüsüz Çizge) teknolojisini kullanan bir sistemdir. Eşler arası dağıtılmış bir defter işlevi gören Tangle,  madencileri kullanmamaktadır. 

IOTA Projesi Nedir

Tangle teknolojisi ile IOTA madencilere ihtiyaç duymadan IOTA kullanıcıları ile etkili bir işlem sonucu vermektedir. Bu durum ile Bitcoin’in merkeze sahip olmayan felsefesini kullanmaktadır. Madenciler insiyatife göre kullnılmakta ve çözüm buna göre oluşturulmaktadır. Bununla birlikte IOTA platformunda söz sahibi olunabilmektedir. Bu şekilde merkeziyetsiz platform olmayan bir adım daha yaklaşılmaktadır.

IOTA’nın faklı özellikleri nelerdir?

IOTA Projesinde farklılık gösteren özellikler şu şekildedir:

İşlem Ücreti Yoktur: Projede madencilere ihtiyaç duyulmadığı için işlem ücreti de yer almamaktadır. En küçük transferler bile IOTA  teknolojisi ile kayıp yaşanmadan karşı tarafa ulaştırılmaktadır. Yani karşı tarafa göndermek istediğiniz 1 TL bile sizin hesabınızdan kolay bir şekilde çıkarak karşı tarafı ulaşmaktadır. 

Ölçeklenebilirlik: Bitcoin’de yaşanan en büyük sorunlardan bir tanesi de ölçeklenebilirliktir. Artan rağbet ile birlikte kripto koinlerine de  ilgi büyüyor. Bununla birlikte transfer ücretlerinin de artışı görülmektedir.  Tangle teknolojisi ile birlikte  işlem sayısı da daha hızlı ve güvenli bir hale gelmektedir.

IOTA Geleceği

Çevrim Dışı Ortamda Küçülen Tangle: Internet of Things projesi ile tasarlanmış olan Tangle, makinelerin ve eşyaların internete bağlı olmayacağını düşünerek çevrimdışı çalışma özelliği de ortaya çıkarmıştır. Çevrimdışı olarak işlemlerin küçültülmesi sağlanarak kolay bir şekilde kullanım sağlamaktadır. 

Makine Ekonomisi: Berlin merkezde bir girişim olan IOTA,  Internet of Things’in  hayatımızda edineceği yer amacıyla gelişimini sürdürmektedir. IOTA bütün makinelerin birbiriyle bağlantılı olacağından ve ekipmanlar arasında bir iletişim olacağını düşünmektedir. 

IOTA geleceği nedir?

Proje oldukça göze çarparken Tangle Teknolojisi ile de madencilere ihtiyaç duymadan kolay bir şekilde işlemleri gerçekleştirmektedir. Nesneleri internete verdiği önem ile birlikte IOTA  projesi de gelecek vadeden bir proje olarak karşımıza çıkmaktadır. Geçtiğimiz ay içerisinde yüzde 60 oranında değer kazanan proje oldukça dikkat çekiyor. 

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal