İntiharların Önlemediği Japonya’da 'Yalnızlık Bakanı' Atandı

Koronavirüs (kovid-19) sebebiyle intiharlar oranlarının yükseldiği Japonya'da Başbakan Suga, Bölgesel Bakanlık görevini üstlenen Tetsushi Sakamoto'yu artan intihar vakalarının ardından ''Yalnızlık Bakanı'' görevine atadı.

25.02.2021-14:03 - (Son Güncelleme: 25.02.2021-14:03) İntiharların Önlemediği Japonya’da 'Yalnızlık Bakanı' Atandı

Japonya'da intihar vakaları oldukça arttı.

Japon devleti bu duruma bir çözüm bulmak için çalışmalara başladı.

Japonya'nın koronavirüs salgınına karşı mücadelesinde, sosyal yaşamın durma düzeyinde olması, insanları gitgide hem daha stresli hem de yalnız hissetmeye sürükledi.

Ülkede meydana gelen intihar olaylarında da artış görüldü. 

Çoğalan intihar vakalarının önlemek için çalışmalara başlayan Japonya Başbakanı Yoshihide Suga, Bölgesel Kalkınma Bakanı Tetsushi Sakamoto'nun tek başına yaşayan insanların problemlerinden sorumlu bakan oldu.

Sakamoto, yeni vazifesiyle ilgili yaptığı ilk açıklamasında, şu ifadeleri kullandı:

 "Başbakan Suga, konuyu incelemem ve ilgili bakanlıkla koordine ederek kapsamlı bir strateji ortaya koymam için talimat verdi. Sosyal yalnızlığı ve izolasyonu önlemek ve insanlar arasındaki bağları korumak için faaliyetler gerçekleştirmeyi umuyorum." 

KADINLARDA İNTİHAR ORANI DAHA FAZLA

Geçen yılın verilerine bakıldığında 2020'de 2019'a kıyasla % 14'ün üzerinde kadın canına kıydı.

Bu yılın birinci ayında BBC'ye açıklamada bulunan Sağlık Bakanlığı'ndan bir görevli, "Koronavirüs salgını insanları alışılmadık koşullarda yaşamaya itti" ifadelerini kullanırken, Japonya'daki cinsiyet farkı ile Japon kadınların karşılaştığı problemlerin su üzerine çıktığını, bu durumun da onları intihara götürdüğünü öne sürdü.

Kamu yayın organı NHK'in bir araştırmasına göre her 4 kadından biri 2020'nin nisan ayından bu yana işsiz kalma da dahil olmak üzere bazı ekonomik problemler yaşadığını belirtiliyor.

İntihar konusu üzerine çalışma yapan uzman Michiko Ueda, şu ifadeleri kullandı:

"Kadınlar kendi hayatlarını geçindirmek zorundalar ve kalıcı işleri yok. Bu yüzden zor durumlarda ciddi anlamda dibe vuruyorlar.''

CİNSİYET EŞİTLİĞİNDE SON SIRALARDA

Dünya Ekonomik Forumu (WEF) aracılığıyla yayımlanan 2020 Cinsiyet Eşitliği Raporu’na göre Japonya 153 ülkeden 121’nci sırada yer alıyor.

YORUM YAZ..
Modal