İntihar etmek neden günahtır? İntihar edenin cenaze namazı kılınır mı?

Bir insanın kendi ölüm gününü kendisi belirlemesi anlamına gelen intihar, İslam'ın yasak olarak kıldığı en büyük günah olarak tanımlanır. Başka birisini öldürmekten daha büyük günah ve cinayet olarak nitelendirilen intihar olayında intihar edenin cenaze namazının kılınmadığı da merak edilir.

31.03.2022-23:24 - (Son Güncelleme: 31.03.2022-23:24) İntihar etmek neden günahtır? İntihar edenin cenaze namazı kılınır mı?

İntihar etmek, genel olarak bir insanın kendi kendinin hayatına son verme olayıdır. Hiç bir durumda onaylanmayan intihar, en büyük cinayet olarak tanımlanır. İntihar etmenin neden günah olduğunun sorgulanmasının yanı sıra intihar eden bireyin cenaze namazının kılınıp kılınmayacağı araştırılır.

İntihar etmek neden günahtır?

İntihar etmek neden günahtır?

İntihar etmek yani kendi canına kıymak başka birinin hayatına son vermekten daha büyük bir günah ve daha büyük bir cinayet olarak nitelendirilir. İslam'ın yasak olarak kıldığı intihar olayında içinde ve kalbinde küçük de olsa bir iman payı olan insanın bu denli büyük bir günaha yada kötü akıbetine razı olmayacağını anlatır. 

Ayrıca, Peygamberimiz de (s.a.v) intihar ederek bir kişinin kendi hayatına son vermesinin ne kadar günah olduğunu birçok hadisinde anlatmıştır. Boğazlayarak intihar eden bir kişinin cehennem ateşinde bile kendisini boğmaya devam edeceğini bildiren Peygamberimiz (s.a.v), bıçaklayarak ölmek isteyen bir kişinin de aynı şekilde cehennem ateşinde kendisini bıçaklamaya devam edeceğini söylemiştir.

İntihar edenin cenaze namazı kılınır mı?

Dayanılmaz olarak görülen acılarla baş edemediklerini düşünen insanların intihar ederek canına kıymak yerine hiç birşey için ölmeye değilmeyeceğini bilmesi gerekir. Her sorunun zamanla unutulacağı mutlaka bilinmeli ve her zaman insanların yeni sorunlarla baş edebilmek için daha güçlü olmaları istenir.

İntihar edenin cenaze namazı kılınır mı?

En çok araştırılan ve cevabı merak edilen konulardan biri de 'İntihar edenin cenaze namazı kılınır mı?' sorusu olarak karşımıza çıkıyor. Bu güne kadar hem bilim insanları hem de bilginler tarafından çok tartışılan bu sorunun cevabı genel olarak intihar eden kişinin cenaze namazı kılınır yanıtına çıkar. İntihar, çok büyük günah olmasının sebebi her ne kadar insanın kendini öldürmeye yetkili olmasa da o kişinin sadece ahirette intihar ettiği için cezasını çekeceği söylenir.  İntihar eden kişi ahirette cezasını çektikten sonra ancak cennete gitmeye hak kazanır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal