İnternetinizdeki yavaşlama ve donmalar fazlalaştı mı? İşte evdeki interneti yavaşlatan 7 neden

Evindeki internetin sürekli donması veya kopması pek çok kişinin yaşadığı sorunlardan birisidir. Genellikle altyapıdan kaynaklı olan bu tür sorunlar bazen akla gelmeyen basit sebeplerden dolayı da yaşanabiliyor. İşte evdeki interneti yavaşlatan 7 neden…

14.09.2023-16:36 - (Son Güncelleme: 14.09.2023-16:36)

Dünyada artık vazgeçilmez bir noktada olan internetin yavaşlaması veya bazen kopması insanları adeta çileden çıkarıyor. Bölgede bulunan altyapı bu tür sorunların temel nedeni olsa da çok farklı nedenler de internette yavaşlamalara ve kopmalara neden olabiliyor. İnternetini ışık hızına çıkarmak isteyen kişiler ise interneti yavaşlatan nedenleri öğrenmek için arama motorlarını meşgul ediyor. 

İnterneti yavaşlatan durumlar

Uzmanlara göre internet hızında yaşanan yavaşlamalar veya kopmalar 7 sebepten dolayı meydana geliyor. İşte evdeki interneti yavaşlatan 7 neden:

1- Su kapları

Wi-Fi sinyallerini emen su kapları internetinizde ciddi yavaşlamalara neden olabilir. Bu nedenle modeminizin yakınlarında büyük su kapları veya plastik damacana bulundurmamalısınız.

2- Mikrodalga fırın

Radyasyon yayan cihazlardan birisi olan mikrodalga fırınlar da internet hızının düşmanlarından birisidir. Bu cihazları da modemlerinizden uzak bir yerde konumlandırın.

İnterneti Yavaşlatan Nedenler

3- Aynalar

Aynalar sinyal yansıtma özellikleri sebebiyle internetinizin telefon veya bilgisayarınıza ulaşmasını engelleyebilir. Bu nedenle aynanızı bu durumu etkilemeyecek bir yere koyabilirsiniz.

4- Dolap, koltuk gibi büyük eşyalar

Dolap, koltuk ve benzeri büyük eşyalar internet hızında yavaşlamalara sebep olabilir hatta tamamen engelleyebilir.

5- Bluetooth özellikli cihazlar

Kablosuz kulaklık, hoparlör ve bluetooth özelliğine sahip diğer cihazlar internetin yavaşlama sebeplerinden birisidir. Bu nedenle bu cihazlarla modeminiz arasında bir mesafe bulundurun.

İnterneti Yavaşlatan Nedenler-1

6- Telefonlar

Eski model kablolu telefonlar haricindeki tüm telefonlar modemlerle aynı frekansa sahip olduklarından parazitlenmelere sebep olabiliyor. Bu durum da haliyle internet bağlantısını zayıflatıyor.

7- Diğer Elektronik Aletler

Modeminizin etrafında internet bağlantısı olmayan tüm elektronik aletleri bulundurmayın. Bu tür cihazlar, Wi-Fi sinyallerini yavaşlatabilir ve bağlantı sorunlarına yol açabilir.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal