Instagram ve TikTok’u panik sardı: X yeni güncellemesini yayımladı

Sosyal medya platformu X’in sahibi Elon Musk, Instagram ve TikTok’ta da bulunan Reels türünde bir özelliğini tanıtmak için son hazırlıklarını yapıyor.

06.06.2024-09:36 - (Son Güncelleme: 06.06.2024-09:36) Instagram ve TikTok’u panik sardı: X yeni güncellemesini yayımladı

Eski adı Twitter olan sosyal Sosyal medya platformu X’in sahibi Elon Musk, Instagram ve TikTok’ta da bulunan Reels türünde bir özelliğini tanıtmak için son hazırlıklarını yapıyor. X, kullanıcıların paylaştığı ve oluşturduğu video içeriklerini tek bir sekmede toplayarak ön plana çıkarmayı amaçlıyor. Bu yeni özelliğin beta sürümünün yaz sonunda seçili kullanıcı grubuna sunulması planlanıyor.

X yeni güncellemesini yayımlıyor

TRT Haber'in Techtimes'tan aktardığına göre, bu girişim, Musk'ın Ekim 2022'de platformu satın almasının ardından belirlediği vizyonun bir parçası. Musk'ın vizyonu, kısa süreli video uygulaması Vine'ı yeniden canlandırmayı da içeriyor.

Instagram ve TikTok’u panik sardı: X yeni güncellemesini yayımladı

Nisan ayında Musk, 186 milyon takipçisine Vine'ın geri getirilip getirilmemesi konusunda bir anket yaptı ve katılımcıların neredeyse yüzde 70'i olumlu yanıt verdi. Vine, zirvede olduğu dönemde 200 milyon kullanıcıya ulaşmış ve Ice Bucket Challenge gibi viral trendlerle ün kazanmıştı. Ancak, Twitter Vine'dan yeterli gelir elde edemediği için 2017'de kapatılmak zorunda kaldı.

Canlı yayın hizmeti de gelecek

Olası bir TikTok yasağı, milyonlarca Amerikalıyı alternatif video paylaşım platformları aramaya yöneltebilir ve bu da X'i cazip bir seçenek haline getirebilir. Yeni özellik, Twitter'ın 2021'de kapattığı Periscope'tan bu yana eksik olan bir canlı yayın hizmetini de yeniden sunacak.

X içindeki kaynaklar, Vine'dan esinlenen bu konseptin, kullanıcıların abonelik ve doğrulama hizmetleri satın alarak gelir elde etmesine olanak sağlayacağına inanıyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal