Instagram ve Roblox yasağında yeni gelişme: Bakan Uraloğlu açıkladı

Instagram ve Roblox platformlarına getirilen erişim yasakları hakkında konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yasağın kaldırılması konusunda, "Bizim ülke olarak gösterdiğimiz demokratik yaklaşımı bu sosyal medya platformları göstermiyor maalesef. Instagram olsun, diğer sosyal medya platformlarıyla iletişim halindeyiz. Dün tekrar arkadaşlarla bir noktaya kadar geldik. Biz de gerçekten bir an önce çözelim istiyoruz" diye konuştu.

09.08.2024-17:07 - (Son Güncelleme: 09.08.2024-17:07) Instagram ve Roblox yasağında yeni gelişme: Bakan Uraloğlu açıkladı

Milyonlarca kişiyi etkileyen Instagram ve Roblox erişim yasağı hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çukurova Uluslararası Havalimanı'nda gazetecilerin Instagram ve Roblox'un yasaklanmasıyla ilgili sorularını yanıtladı. Uraloğlu, hükümetin Sosyal Medya platformlarına yönelik bir yasakçı zihniyeti olmadığını vurguladı ve sosyal medya kullanıcılarının haklarını korumak istediklerini belirtti.

Özgürlükçü bir yaklaşımı benimsemek istiyoruz

Dünya Gazetesi’nde yer alan habere göre; "Bizim amacımız sosyal medya platformlarını yasaklamak değil. 60 milyonun üzerinde sosyal medya kullanıcısı olan bir ülkede, özgürlükçü bir yaklaşımı benimsemek istiyoruz," diyen Uraloğlu, sosyal medya şirketlerinin kullanıcılarına karşı daha şeffaf ve adil olması gerektiğini söyledi. 

Instagram ve Roblox yasağında yeni gelişme: Bakan Uraloğlu açıkladı

Uraloğlu, sosyal medya platformlarının zaman zaman hesapları ve paylaşımları keyfi bir şekilde engelleyebildiğine dikkat çekti ve Türkiye'nin demokratik yaklaşımına karşı bu şirketlerin de aynı şekilde davranması gerektiğini ifade etti.

Platform yetkilileriyle sürekli iletişim halindeyiz

Uraloğlu, sosyal medya platformlarıyla sürekli iletişim halinde olduklarını ve bu platformlarda katalog suçları ve ülke hassasiyetleri gibi konular üzerinde çalıştıklarını belirtti. "Bu konuları sürekli bildiriyoruz ve bir an önce çözüme kavuşturmayı hedefliyoruz," dedi.

Sosyal medya yasaklamalarıyla ilgili herhangi bir aktif çalışmanın olmadığını da vurgulayan Uraloğlu, Adana Sulh Ceza Mahkemesi'nin bir çocuk oyun platformu hakkında aldığı kararı uyguladıklarını belirtti. Ancak bu platformun çocuklar için olumsuz etkiler yaratması nedeniyle üzgün olduğunu ifade etti ve bu tür konularda toplumun hassasiyetine dikkat çekti.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal