Instagram Add Your Birthday nedir, ne demek?

Instagram uygulamasında kullanıcıların karşısına çıkan add your birthday uyarısı ile ilgili bilgi almak isteyenler, 'Instagram Add Your Birthday nedir, ne demek?' sorusunun yanıtını arama motorlarından sorgulamaya başladı.

17.04.2022-00:34 - (Son Güncelleme: 17.04.2022-00:34) Instagram Add Your Birthday nedir, ne demek?

Fotoğraf ve video paylaşım platformu Instagram'da kullanıcılar add your birthday uyarısıyla karşı karşıya kaldılar. Uygulamadan gelen uyarı hakkında araştırma yapan milyonlarca kullanıcı platformdan gelen 'add your birthday' ifadesini ne anlama geldiğini öğrenmeye çalışıyorlar.

Dünyanın en çok kullanıcısına sahip sosyal medya platformu Instagram'da ortaya çıkan bir gelişme kullanıcıları şaşkına çevirdi. Sabah saatlerinde itibaren profiline girmek isteyen çok sayıda Instagram kullanıcısı profillerine doğum günü eklenmesi durumu ile karşı karşıya kaldı. Profillerine doğum günlerini tekrar eklemeyenler onay mesajını görmedikleri için hesaplarına giremediler.

Instagram Add Your Birthday

Instagram Add Your Birthday nedir, ne demek?

Instagram platformu, kullanıcılardan hesaplarına doğum günlerini yeniden eklemelerini istedi. Doğum günü bilgileri girildikten sonra bilgilerin doğruluğu konusunda onay isteyen Instagram, kullanıcıların tekrar hesaplarına girme durumunu aktif hale getirdi. Peki, Instagram neden bu uyarıyı yaptı? İşte, konuyla ilgili açıklama..

Platforma gelen yeni güncelleme ile birlikte Instagram, dünya genelinde reşit olmayan kullanıcıların Instagram uygulamasını aktif olarak kullandığını duyurmuştu. 18 yaşından küçüklerin Instagram kullanmaya başlaması ile birlikte, tüm kullanıcılara yapılan 'Add Your Birthday' ifadelerini içeren duyurusu gönderildi.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada ise Instagram hesabının oluşabilmesi ve bunun kullanılabilmesi için çok sayıda ülkede 13 yaş ve üzeri olunması gerektiği belirtilirken doğum günü bilgileri uyuşmayan kullanıcıların Instagram'ı kullanmadığı konusunda emin olmak istendiği aktarıldı.

Instagram Add Your Birthday

Yapılan açıklamada ayrıca, hesap şekli açık olsa dahi Instagram kullanan diğer doğum günü bilgisini görebileceği özelliğinin olduğu hatırlatılırken, Instagram topluluğu içinde yer alan en genç üyeler için daha uygun ve güvenli deneyimler sunmak amacını taşıdığı ifade edildi.

Add Your Birthday uyarısında ne yapmak gerekiyor?

Add Your Birthday uyarısıyla karşı karşıya kalındığı durumlarda kullanıcılar çıkan ekrana doğum günü bilgilerini doğru olarak eklemeleri gerekiyor. İnstagram uygulaması yaşı küçük olan kullanıcılar için geliştirdiği bu özellik ile birlikte onları korumayı düşünüyor. 13 yaş ve üzeri olan tüm kullanıcılar bilgileri girdikten sonra hesaplarını kullanmaya devam ediyorlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal