İngiltere Lordlar Kamarası Üyesi Kamall: "İsrail'e Silah Gönderimi Durdurulmalı"

Prof. Syed Kamall, İngiltere'nin İsrail'e silah sevkiyatını durdurması gerektiğini ve batılı hükümetler arasında ikiyüzlülük olduğunu ifade etti.

21.10.2024-11:53 - (Son Güncelleme: 21.10.2024-12:50) İngiltere Lordlar Kamarası Üyesi Kamall: "İsrail'e Silah Gönderimi Durdurulmalı"

İngiltere Lordlar Kamarası Üyesi Kamall, İsrail'e Silah Sevkiyatının Durdurulmasını Talep Etti

İslam ve Özgürlük Ağı (ILN) Danışma Kurulu Başkanı Prof. Syed Kamall, Londra’nın İsrail'e silah ve ekipman gönderimlerini durdurması gerektiğini vurguladı. 11. Uluslararası İslam ve Özgürlük Konferansı için İstanbul'da bulunan Kamall, İngiltere’nin mevcut İsrail politikası hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

İngiltere'den Talep: EkipmanSatışlarının Durdurulması

Kamall, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “İngiltere'den İsrail'e ekipman satışlarının durdurulmasını istiyorum.” ifadelerini kullandı. İngiltere'nin diğer devletlere kıyasla İsrail'e daha az silah gönderdiğini öne süren Kamall, bu sevkiyatların durdurulmasını tartışmanın zorunlu olduğunu belirtti.

İkiyüzlülük Suçlaması

Lordlar Kamarası Üyesi, batılı hükümetlerin bazı rejimleri desteklemekle ilgili tutumlarına dikkat çekerek, “Aslında ülkelerimizin çıkarları doğrultusunda hareket ettiklerini söylüyorlar.” dedi. Ayrıca, batıda demokrasiyi savunan hükümetlerin bazen demokrasi karşıtı güçleri eleştirmediğini belirterek, “Batılı hükümetler arasında bir ikiyüzlülük olduğu açık.” değerlendirmesinde bulundu.

SOYKIRIM UYARISI

Konferansın diğer bir konuşmacısı, ILN CEO'su Dr. Ali Salman, Gazze'deki insanların yaşam özgürlüğünün, askeri gücün aşırı kullanımıyla kısıtlandığını ifade etti. Salman, bu durumu "hukuka aykırı ve uluslararası hukukun ihlali" olarak nitelendirerek, soykırımı durdurmanın gerekliliğine vurgu yaptı. Uluslararası hukuki sistemin çöküşünün temel sorun olduğunu belirten Salman, bu sistemin yeniden etkin hale getirilmesinin elzem olduğunu dile getirdi.

Son olarak, Salman, İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi birçok Müslüman ülkenin bu konuda daha fazla siyasi güç ve rol üstlenmesi gerektiğini savundu.

İslam ve Özgürlük Ağı Üst Yöneticisi (CEO) Dr. Ali Salman, AA muhabirine açıklamalarda...

İslam ve Özgürlük Ağı Üst Yöneticisi (CEO) Dr. Ali Salman, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal