İngilizler ve ABD tarafından eğitildiler: 30 bin asker hazır bekliyor

Rusya Ukrayna savaşında Rus tarafında yer alan Çeçenistan’ın lideri Kadirov, ordusunun büyük bir bölümünü Ukrayna'ya gönderdiğini duyurdu. İngiliz medyasında ortaya atılan iddiaya göre ise İngilizler tarafından eğitilen 30 bin Afgan asker, Putin tarafından kullandırılacak. Ayrıntılar haberimizde...

27.10.2022-10:31 - (Son Güncelleme: 27.10.2022-16:52)

Afgan Ulusal Ordusu ile Rus lider Vladimir Putin arasında başlayan askeri iletişim kapsamında İngiliz ordusu tarafından eğitilmiş 30 bin Afgan askerin Ukrayna’ya gönderileceği iddia edildi. İngiliz basınının iddiasına göre, İngilizler tarafından eğitilen 30 bin Afgan asker, Putin tarafından kullandırılacak.

30 bin asker hazır bekliyor

İngiliz medyasına konuşan bir Afgan muhabir, 'Taliban dönemiyle birlikte ülkedeki askerlerin yapacakları bir işleri yok. Ülkeleri yok da denilebilir. Kaybedecek bir şeyleri yok. Bu nedenle Putin safında savaşa dahil olabilirler.' ifadelerini kullandı.

ABD eğitimli Afgan askerler

Hem İngiliz hem de ABD taktiklerini öğrendiler

Afgan komandolarının hem İngiltere hem de ABD ordusu tarafından eğitildiklerini bu nedenle iki ülkenin de savaşma prensiplerini bildiklerini belirten Afgan muhabir 30 bin askerin Ukrayna'ya gitmek için hevesli olduğunu söyledi.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal