İnegöl Köfte Tarifi

Mutfaklarda özellikle çocukların sevdiği köfteye farklı bir bakış açısı getirerek Bursa İnegöl'e has olan bu benzersiz lezzeti sizlere sunmaktan keyif duyuyoruz.

13.11.2019-11:20 - (Son Güncelleme: 13.11.2019-11:05)

Türk yemek tarihinin en köklü türlerinden olan köfteler, bölgeler ve şehirler arasında çok farklı şekillerde ve tatlarda karşımıza çıkar. Bursa'ya özel lezzetiyle İnegöl köfte tarifi

MALZEMELER

750 gram dana but (kol da olabilir)

300 gram dana döş

200 gram kuzu but (kol da olabilir)

Yarım ekmek içi, 2 adet soğan

1'er tatlı kaşığı karbonat ve tuz

HAZIRLANIŞI

Eti yoğurarak orta kalınlıkta çekin. Ufaladığınız ekmek içi, karbonat ve tuzu güzelce tekrar yoğurun. Üzerini kapatıp bir gece buzdolabında bekletin. Kıymayı yeniden çekerek, rendelenmiş soğan ekleyin ve bir kez daha güzelce yoğurarak karıştırın. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak, şekil verin. Buzdolabında 3 saat dinlendirip, ızgarada pişirin. Sıcak servis yapın. Şimdiden afiyet olsun.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal