Türk yemek tarihinin en köklü türlerinden olan köfteler, bölgeler ve şehirler arasında çok farklı şekillerde ve tatlarda karşımıza çıkar. Bursa'ya özel lezzetiyle İnegöl köfte tarifi
MALZEMELER
750 gram dana but (kol da olabilir)
300 gram dana döş
200 gram kuzu but (kol da olabilir)
Yarım ekmek içi, 2 adet soğan
1'er tatlı kaşığı karbonat ve tuz
HAZIRLANIŞI
Eti yoğurarak orta kalınlıkta çekin. Ufaladığınız ekmek içi, karbonat ve tuzu güzelce tekrar yoğurun. Üzerini kapatıp bir gece buzdolabında bekletin. Kıymayı yeniden çekerek, rendelenmiş soğan ekleyin ve bir kez daha güzelce yoğurarak karıştırın. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak, şekil verin. Buzdolabında 3 saat dinlendirip, ızgarada pişirin. Sıcak servis yapın. Şimdiden afiyet olsun.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.