Sağlığa birçok faydasıyla bilinen zencefilden çok kolay ve bir haftada hazır olabilcek bi turşu yapabilirsiniz. Zencefil turşusunun tarifi tüm detaylarıyla...
MALZEMELER
4 taze zencefil
2 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı pirinç sirkesi (elma sirkesi de olabilir)
1 su bardağı toz şeker
YAPILIŞI
Öncelikle zencefillerin kabuklarını soyun. Ardından soyduğunuz zencefili ince ince dilimleyin. Bir kasenin içine aralarına tuz serpiştirerek dizin ve acı suyunun ortaya çıkması için birkaç saat bu şekilde bekletin. Acı suyu ortaya çıkan zencefilleri güzelce yıkayıp kurulayın ve yine kavanoza dizin. Hazırladığınız sirkeyi tencereye koyup ısıtmaya başlayın. Toz şekeri ilave edin, şekerin erimesini beklerken karıştırın. Şekeri erimiş sirkeyi sıcak halde zencefillerin üzerini örtecek biçimde kavanoza dökün. Ilıklaştıktan sonra kavanozun kapağını iyice kapatın. Bir hafta kadar beklettikten sonra turşunuz hazır. Afiyet olsun!