Kayseri, Sivas, Çorum, Kütahya (Gediz), Aydın, Afyon, Konya, Balıkesir (Bigadiç) ve Beypazarı bölgelerinde yaygın olarak hazırlanan güvecin tarifi ve malzemeleri akşam sofralarını zengin yemeklerle donatmak isteyenlerin gündemini meşgul ediyor. Türk mutfağının en bilinen lezzetlerinden birisi olan güvecin malzemelerini ve tarifini öğrenmek isteyenler Güveç malzemeleri ve tarifi terimlerini sorguluyor. Peki Evde güveç Nasıl yapılır? En güzel ve lezzetli güveç tarifi Nedir?
Evde güveç nasıl yapılır?
Evde basit bir şekilde hazırlanabilecek güveç için gerekli malzemeler ve tarif şu şekilde:
Evde güveç malzemeleri
200 gram kuzu kuşbaşı et
100 gram taze fasulye
1 adet orta boy patates
2 adet kabak
2 adet patlıcan
1 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
2 adet domates
2 adet yeşil biber
Yarım su bardağı su
1 yemek kaşığı salça
1 kahve fincanı sıvı yağ
Tuz
Evde güveç tarifi
Tencere içine kuşbaşı etleri döşeyin. Kuru soğanı ince ince doğrayıp etlerin üzerine ekleyin. Yeşil biberleri ve taze fasulyeleri önce yıkayıp, ortadan ikiye bölün ve etin üzerine katın. Patatesleri soyup küp küp doğrayarak ekleyin, patlıcanları ve kabakları alaca soyun, küp küp doğrayarak güvece ekleyin. 1 diş sarımsak ve domatesleri de ekleyin. Son olarak 1 kahve fincanı sıvı yağı ve yarım su bardağı suyu, tuz da ekleyerek tencerenin ağzını kapatın.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına koyun. 1-1,5 saat pişirdikten sonra güveci servis tabağına ters çevirerek ve sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.