Yüzyılı aşan pratik lezzet: Evde güveç nasıl yapılır? En güzel ve lezzetli güveç tarifi nedir? Güveç malzemeleri ve tarifi

Türk mutfağının özel ve pratik lezzetlerinden birisi olan güveç tarifi ve malzemeleri merak ediliyor. Sebzeli ve etli olmak üzere iki türde olan güvecin en pratik ve lezzetli tarifini öğrenmek isteyenler arama motorlarını meşgul ediyor. Peki Evde güveç nasıl yapılır? En güzel ve lezzetli güveç tarifi nedir? İşte Güveç malzemeleri ve tarifi…

10.11.2023-16:43 - (Son Güncelleme: 10.11.2023-16:43) Yüzyılı aşan pratik lezzet: Evde güveç nasıl yapılır? En güzel ve lezzetli güveç tarifi nedir? Güveç malzemeleri ve tarifi

Kayseri, Sivas, Çorum, Kütahya (Gediz), Aydın, Afyon, Konya, Balıkesir (Bigadiç) ve Beypazarı bölgelerinde yaygın olarak hazırlanan güvecin tarifi ve malzemeleri akşam sofralarını zengin yemeklerle donatmak isteyenlerin gündemini meşgul ediyor. Türk mutfağının en bilinen lezzetlerinden birisi olan güvecin malzemelerini ve tarifini öğrenmek isteyenler Güveç malzemeleri ve tarifi terimlerini sorguluyor. Peki Evde güveç Nasıl yapılır? En güzel ve lezzetli güveç tarifi Nedir?

Evde güveç nasıl yapılır?

Evde basit bir şekilde hazırlanabilecek güveç için gerekli malzemeler ve tarif şu şekilde:

Evde güveç malzemeleri

200 gram kuzu kuşbaşı et

100 gram taze fasulye

1 adet orta boy patates

2 adet kabak

2 adet patlıcan

1 diş sarımsak

1 adet kuru soğan

2 adet domates

2 adet yeşil biber

Yarım su bardağı su

1 yemek kaşığı salça

1 kahve fincanı sıvı yağ

Tuz

Evde Güveç

Evde güveç tarifi

Tencere içine kuşbaşı etleri döşeyin. Kuru soğanı ince ince doğrayıp etlerin üzerine ekleyin. Yeşil biberleri ve taze fasulyeleri önce yıkayıp, ortadan ikiye bölün ve etin üzerine katın. Patatesleri soyup küp küp doğrayarak ekleyin, patlıcanları ve kabakları alaca soyun, küp küp doğrayarak güvece ekleyin. 1 diş sarımsak ve domatesleri de ekleyin. Son olarak 1 kahve fincanı sıvı yağı ve yarım su bardağı suyu, tuz da ekleyerek tencerenin ağzını kapatın.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına koyun. 1-1,5 saat pişirdikten sonra güveci servis tabağına ters çevirerek ve sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal