Hafif, kremalı ve lezzetli olarak yapabileceğiniz yumuşacık bu pasta tarifini sizin için hazırladık. Şimdiden afiyet olsun.
MALZEMELER
- 3 yumurta
- 4,5 kahve fincanı un
- Bir buçuk çay bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı sıcak su
- Bir paket kabartma tozu
- Bir paket vanilya
KREMASI İÇİN
- 2 yemek kaşığı un
- Bir yemek kaşığı nişasta
- Bir yumurta
- Bir yemek kaşığı tereyağı
- 2 bardak süt
- Bir çay bardağı toz şeker
- Bir paket vanilya
ÜZERİ İÇİN
NASIL YAPILIR?
Pratik alman pastası için öncelikle derin bir kabın içine ilk olarak yumurta ve şekeri koyun. İki malzemeyi de köpük köpük olana kadar mikser yardımıyla çırpın. Ardından karışım beyaz köpük olduktan sonra içine sıcak suyu ve yağı ekleyin, tekrardan karıştırın. Daha sonra unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave edip tüm malzemeleri düşük ayarda çırpın. Bu sayede hamurunuz hazır olacak. Yuvarlak kek kalıbına ya da küçük bir borcama yağlı kağıt koyun. Kek harcını kaba boşaltın. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
Şimdi alman pastası kreması tarifi için yapım aşamasına geçin. Yağ ve vanilya hariç geriye kalan krema malzemelerini derin bir tencereye alın. Orta ateşte malzemeleri sürekli çırpıcı tel yardımıyla karıştırın. Karışım muhallebi kıvamına gelip, göz göz olduktan sonra tencereyi ocaktan alın. İçine tereyağı ve vanilyayı ilave edip son bir kez daha karıştırın. Kek tamamen soğuduktan sonra enlemesine olacak şekilde keki iki eşit parçaya bölün.
Kekin tabanını geniş bir kaseye koyun. Ilımış muhallebiyi kekin üzerine eşit bir şekilde yayın. Kekin üst kısmıyla da muhallebinin üzerini kapatın. Hazırladığınız keki buzdolabında 2 3 saat kadar dinlendirin. Üzerine pudra şekeri serpiştirerek servis yapabilirsiniz.