Yumurtanın Sağlığa Faydaları
Yumurta, günlük protein ihtiyacını büyük bir ölçüde karşılıyor. Yaklaşık bir yumurta 5.5 gram protein içeriyor ve kırmızı ete göre daha kaliteli bir protein kaynağı olması günümüzde tüketim oranına artış gösteriyor. Omega 3 kaynağı yumurtada önemli ölçüde bulunuyor, kanser ve kalp sorunlarına iyi gelen omega 3, 1 yumurtada 32.6 mg yer alıyor. Kas ve kalp işlevlerinde yardımcı olan B Vitamini yine yumurtada bulunuyor. B7 ve B12 vitamin eksikliği açısından zengin olan yumurta tüketilebilir. Vücudun bir diğer ihtiyacı olan kolin bileşenidir. Kolin, vücud fonksiyonların düzenli çalışmasında önemli rol oynuyor. 1 yumurtada 100 mg kolin bulunarak bu ihtiyacı büyük bir ölçüde karşılıyor. Vücudun bir diğer ihtiyacı olan D vitamini, kalp, kanser, astım ve damar hastalıklara iyi gelen bu vitamin çeşiti yumurta %4' ünü karşılıyor. Yumurta, yapılan son araştırmalara göre kolesterol yükselmesinde her insanda farklı etkiler yarattığı görülüyor. Düzenli yumurta tüketimin iyi kolesterol artışı görülmüştür. Yumurta çocukları gelişmesinde büyük bir ölçüde rol oynuyor.
Yumurtanın Yüksek Tansiyona Etkileri
Yapılan son araştırmalara göre yumurta akındaki peptit bileşeni yüksek kan basıncı düşürdüğü görülmüştür.