Yumurtalığından 15 Kilo Tümör Çıktı

Sultan Şentürk son bir aydır yaşadığı karın ağrısı, şişkinlik ve nefes problemi gibi problemlerle hastaneye gitti. Muayene olan kadın, sağ yumurtalığında 50 cm boyutunda ve 15 kilo ağırlığında bir kitle olduğunu öğrendi. Detaylar haberimizde...

02.10.2021-15:22 - (Son Güncelleme: 02.10.2021-17:45)

Gebze'de yaşayan bir çocuk annesi Sultan Şentürk, yaşadığı karın ağrısı, şişkinlik, nefes almada güçlük şikâyetleri sonucunda genel cerrahi polikliniğine başvurdu. Ultrasonun ardından problemin kadın hastalıkları ile ilgili olduğu anlaşılınca Şentürk, Kartal Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Doktoru Prof. Dr. Ahmet Kale'ye yönlendirildi. Şentürk'ün tüm karın boşluğunu kaplamakta olan ve sağ yumurtalığından dolayı meydana gelen 50 cm ve 15 kg boyutlarında bir dev kitlesi olduğu görüldü. Gerçekleştirilen operasyon ile dev kitle, sağ yumurtalığıyla birlikte çıkarıldı.  Kitlenin kötü huylu olmadığı tespit edildi.

YENİDEN DOĞMUŞ GİBİYİM!

Sultan Şentürk kendisini görenlerin onu hamile sandığını söyleyerek, yaşadıklarını şöyle aktardı: "Ameliyat fotoğraflarını görünce şok oldum. 'Bu benden mi çıktı bununla nasıl yaşamışım, nasıl taşımışım' dedim. Başlarda hiçbir şikâyetim yoktu o yüzden fark etmedim, kilo aldım sanıyordum. Ama son zamanlarda çoraplarımı bile giyemez hale gelmiştim ve bunun kilo olmadığını düşünüp hastaneye geldim. Bu kadar büyük bir kitlenin kötü huylu olabileceğini söylemişlerdi, o zaman hayatımın bittiğini düşündüm. Ama çok şükür iyi huylu çıktı ve şu an dört gözle çocuğuma kavuşmayı bekliyorum. Kadınlar bu tür rahatsızlıkları olduğunda hiç gecikmeden hekimlerimize görünsünler. Hastanelerimizde her türü imkan var ve çok güzel ilgileniyorlar, yeniden doğmuş gibiyim."

KİTLE ÇOĞU ZAMAN MİDE RAHATSIZLIĞI SANILIYOR!

Prof. Dr. Ahmet Kale meslek hayatında ilk kez böyle bir kitle gördüğünün altını çizerek, "Bu çok nadir karşılaşacağımız bir vaka ve Hastamız ameliyattan çıktıktan sonra 15 kilo zayıflamış oldu. Şu an durumu çok iyi hatta eve gitmek istedi. Bu kadar büyük boyutta kistler bir anda gelişmez zamanla yavaş yavaş büyür. Hastalar genelde kadın doğuma gitmeyip mide rahatsızlıkları olduğunu düşünürler. Ama bu hastanın son bir aydır şikayetleri giderek artmış. Kitle bu kadar büyüyünce solunum sistemini etkilemiş. Yumurtalık kanserleri geç tanınıyor. Çok spesifik olmayan şikayetler oluyor ve geç bulgu veriyor. Bu kadar büyük boyutlara ulaştıktan sonra zaten fark edilmemesi mümkün değil, bu aşamaya gelmeden önce yıllık rutin kadın doğum kontrolleri var. Eğer bunları yaptırırlarsa bu kadar büyük boyutlara ulaşmadan da müdahale edilebilir" diye ifade etti.

DOĞUM YAPAN KADINLAR DAHA ŞANSLI!

Her 8 kadından 1'inin meme kanserine yakalandığını vurgulayan uzman, "Kadın doğum doktorları ergenlik döneminden ölene kadar her kadını kontrol eder. Sadece doğum için değil, erken aşamada müdahale edilebilecek her türlü hastalık için rutin kontroller çok önemli. Kanser evresi ilerledikçe yapacak çok bir şey kalmıyor ya da hastalık yeniden nüks ediyor. Bu kistleri tetikleyen birtakım risk faktörleri var. Hiç doğum yapmayan kadınlar, düzenli adet görmeyen kadınlar kist oluşumu konusunda risk altında. Doğum yapmak ve emzirmek riski azaltıyor. Ayrıca genetik ve ailesel yatkınlık da olabiliyor.’’ diyerek açıklamasını sonlandırdı.

YORUM YAZ..
Modal