Kış aylarının en güzel sebzelerinden biri de karnabahardır. Pek çok çeşitli yemeği yapılan karnabahardan kızartma, haşlama, sulu yemek ve salata yapılmaktadır.
Özellikle diyet yemeklerinde de sıklıkla tercih edilen karnabahar, en sevilen kış sebzelerinin de başında gelmektedir. Peki kızartılarak yapılan yumurtalı karnabahar nasıl yapılır? İşte yumurtalı karnabahar tarifi...
KARNABAHAR KIZARTMASI NASIL YAPILIR?
Malzemeler:
1 küçük karnabahar
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
Karnabaharlar parçalara bölündükten sonra kaynayan tuzlu suya konarak yaklaşık 7-10 dakika haşlanır. İsteğe göre haşlama suyuna çok az süt konulabilir.
Daha sonra derin bir kapta yumurta, süt ve un çırpılır. Haşlanan karnabaharlar, bu karışıma bulanarak kızgın tereyağında önlü arkalı kızartılır. Kızaran karnabaharlar servis tabağına alınarak yemeye hazır hale getirilir.