Hızlı ve sağlıklı beslenmeye başladıysanız yumurtalı ekmek tariflerİ sizlerle.Yumurtalı ekmek nasıl yapılır? malzemeler hepsi haberimizde...
Bayat ekmeğin platonik aşkı, kahvaltıların uzak ilişki yaşayan sevgilisidir yumurtalı ekmek kızartması. İnsanı mutlu çocukluğuna götürür, yanında bir bardak çay belirir.
Haydi o zaman mutfağa, yumurtalı ekmek kızartmasının yanına beyaz peynir, domates ve salatalık koyup harika bir kahvaltı yapmaya!
MALZEMELER
1 adet
bayat ekmek
4 adet
yumurta
1/2 çay kaşığı
tuz
1/2 çay kaşığı
karabiber
1/2 çay kaşığı
kekik
1/2 çay kaşığı
nane
1/2 çay kaşığı
pul biber
3 yemek kaşığı
ayçiçek yağı
PÜF NOKTASI
Ekmeklerin yumurtaları iyice emmesi için gerekirse karışıma biraz bastırarak bekletin. Ekmeğiniz yarım ekmek kadarsa yumurta sayısını orantılı olarak ikiye çekin.
PİŞİRME ÖNERİSİ
Dilerseniz derin yağda da kızartabilirsiniz.
NASIL YAPILIR?
Bayat ekmeği başparmak kalınlığında dilimlere ayırın.
Yumurtaları çırpın. Tuz, karabiber, kekik, nane ve pul biber ekleyin. Biraz daha çırpın.
Tavayı orta-yüksek arası ateşte kızdırın. Ayçiçek yağını ekleyip, yağın kızmasını bekleyin.
Ekmek dilimlerini yumurta karışımına önlü arkalı batırın. Yumurtalı ekmek dilimlerini hemen tavaya alıp pişirmeye başlayın.
Önlü arkalı ters çevirip, altın sarısı renk alana kadar pişirin.
Bir kağıt havlunun üzerinde 1 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis edin.
SERVİS ÖNERİSİ
Domates, ezine peyniri ve vişne reçeli, yumurtalı ekmeğin en doğal eşlikçileridir. Eğer tatlandırmak isterseniz bal, karamel sos veya süt reçeliyle servis edebilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın