Hem bakliyatla sizi doyuracak hem lif ile tok tutup sizi zayıflatacaktır. Üstelik misafirleriniz bu tadı çok sevecektir.
MALZEMELER
1 yemek kaşığı fındık yağı
Yarım yemek kaşığı tereyağı
3 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
3 su bardağı su
1 su bardağı tavuk suyu
5 yemek kaşığı yulaf kırması
1.5 yemek kaşığı aşurelik buğday
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
Pul biber
Biberiye, nane, kekik (İsteğe göre)
NASIL YAPILIR?
Buğdayı haşlayın ve bir kaba alın. İnce kıyılmış sarımsak ve kuru soğanı, 1/4 su bardağı suda şeffaflaşıncaya dek pişirin. Yağı katın ve bir defa daha çevirin. Tavuk suyu ve suyu katın. Yulafları ve haşlanmış buğdayı katıp pişirin. Süt ile yoğurdu terbiye ederek katıp pişirin. Üstünü tereyağlı kırmızıbiber, biberiye/nane/kekik ile süsleyebilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.