Geçmişte hayvan yemi olarak kullanılan yulaf kepeği, Son zamanlarda oldukça popüler. Bunun sebebi ise vücuda sağladığı faydalar. Peki nedir bu faydalar? İşte detaylar...
KOLESTEROLÜ DÜŞÜRÜR
Yulaf kepeğinin en önemli faydası, kolesterolü düşürmeye yardımcı olur. Kolesterolü düşürerek arterlerin tehlikeli plak oluşumunu engeller. Yulaf kepeği koroner kalp hastalığı görülme riskini azaltır.
DİYABETİ ÖNLER
Yulaf kepeği, karbonhidratların sindirimini yavaşlatarak, şekerin kan dolaşımına girme hızını azaltıyor, yemekten sonra kan şekeri seviyesini düşük tutuyor. Diyete eklenen yulaf kepeği, kandaki glukoz ve insülin seviyesini ve diyabet komplikasyonlarını önlemede yarar sağlıyor.
KİLO VERMEYE YARDIMCI OLUR
Beslenme uzmanlarının araştırmalarına göre, yulaf kepeğindeki lif, hacminin 25 katı kadar su emebiliyor ve midede yer kaplayarak tokluk hissi veriyor. Bunun dışında yulaf kepeği yapışkan bir madde gibi kendisiyle temas eden besinlere yapıştığı için açlığı, sindirim ve besin emilimini geciktirdiği görüldü. Yulaf kepeği böylece daha az kalori almamıza ve kilo kaybına yardımcı oluyor.
KABIZLIĞI ÖNLER
Yulaf kepeğinde bulunan lif, dışkıyı yumuşatmaya ve bağırsaklardan geçişini rahatlatmaya yardımcı oluyor. Günlük beslenmeye kepek eklemek kabızlığı önlemek için oldukça önemli. Ancak yulaf kepeğinin bu faydasını artırmak için yanında bol su tüketmek gerekir.
Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.