Hamurdan yapılmış mantıyı hazırlamaya vaktiniz yoksa, yufkadan yapılacak mantı ile mantı lezzetini ikiye katlayabilirsiniz.
YUFKA MANTI TARİFİ
MALZEMELER:
2 adet yufka,3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı, 2 yemek kaşığı süt
Kıyması için:
300 gram kıyma,1 tatlı kaşığı domates salçası,1 çay kaşığı karabiber,1 çay kaşığıtuz, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Sosu için:
2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 yemek kaşığı biber salçası, 1 kase sarımsaklı yoğurt
HAZIRLANIŞI:
Erittiğiniz tereyağı ve sütü bir kasenin içinde güzelce karıştırın. Yufkayı tezgaha yayın. Tereyağlı bu karışımı yufkaya fırça ile sürün. Sonrasında yufkayı rulo biçiminde katlayın. Diğer yufkaya da aynı şeyi yapın. Hazırlanan yufkayı bıçakla kesip parçalara ayırın.
Sonra yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine yufkaları dizin. Üstü kızarana dek 180 derecelik fırında kurumamasına dikkat ederek 15 dakika pişirin.O esnada bir tavada domates salçası, sıvı yağ ve kıymayı güzelce kavurun. Tuz ve karabiber ilave ederek ocaktan alın. Başka bir yerde salça ve yağı kavurun. Bir tabağın içine kızarttığınız yufkaları ayırın. Üstüne kıymayı, kıymanın üzerine de sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosu yavaşça dökün. İşte bu kadar.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.