Tadını içindeki kuru meyvelerden alan yörük sütlacını daha önce duymuş muydunuz? Aşurenin tarihi kadar eski bir tarihe sahip olan bu lezzetli ve beslyici tarifi hemen denemek isteyeceksiniz!
YÖRÜK SÜTLACI
MALZEMELER:
1 litresüt, 4,5 yemek kaşığı pirinç unu, 1 su bardağı toz şeker, 1/2 çay kaşığısafran
6 yemek kaşığı haşlanmış buğday, 3 yemek kaşığı haşlanmış kuru fasulye, 4 yemek kaşığı haşlanmış nohut
Üzeri için:
1 tatlı kaşığı toz ceviz içi, 1 tatlı kaşığı toz antep fıstığı, 1 çay kaşığı toz tarçın
HAZIRLANIŞI:
Süt, şeker ve pirinç ununu bir tencerede karıştırarak pişirin. Safranı az miktarda sıcak suyla ıslatın. Sütlü karışım hafif kıvam aldığında safran ve bakliyatları ilave edip koyulaşana kadar pişirin. Karışımı kaselere koyup soğutun. Soğuyan tatlıyı yemişler ve tarçınla süsleyip servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağ kaydırın.