Yoğurtlu Pırasa Kavurması Nasıl Yapılır?

Kış aylarının vazgeçilmez besinlerinden biri olan pırasayı bir de kavurarak denemeye ne dersiniz? Bu muhteşem lezzete bayılacaksınız! Peki, pırasa kavurması nasıl yapılır? Yoğurtlu pırasa kavurması tarifi nedir? Detaylar haberimizde…

01.01.2021-12:41 - (Son Güncelleme: 01.01.2021-12:21) Yoğurtlu Pırasa Kavurması Nasıl Yapılır?

Zeytinyağlısından böreğine, etlisinden çorbasına birçok farklı tarifi bulunan pırasayı bir de kavurarak deneyin! İşte yoğurtlu pırasa kavurması için gerekli malzeme listesi ve hazırlanışı…

MALZEMELER

  • 1 kg pırasa (ayıklanmış, temizlenmiş)
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 2 diş sarımsak
  • 1 kase yoğurt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

NASIL YAPILIR?

Küp küp soğanı sarımsaklarla birlikte ve zeytinyağında kavurun. Soğanlar pembeleşince doğradığınız pırasaları da üzerine ekleyin. Pırasalar suyunu salıp tekrar çektikten sonra yumuşayıncaya kapağı kapalı pişirmeye devam edin. Ara ara karıştırma işlemine devam edin

Pırasaların piştiği sırada sarımsakları temizleyin ve yoğurtla karıştırın. Küçük bir tavanın içerisinde ısıttığınız zeytinyağında toz kırmızı biberi kızdırın. Pırasalar piştikten sonra bir servis tabağına alın, üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirin ve son olarak da hazırladığınız yağı gezdirip servis edin. İşte bu kadar, afiyet olsun!

DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal