Patatesle yapılan enfes bir tarfi arıyorsanız işte tam size göre bir içeriğimiz var. Hazırlaması kolay bu lezzete siz de bayılacaksınız.
YOĞURTLU PATATES ÇANAĞI
MALZEMELER:
4 adet patates, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1/3 demet maydanoz, 1/3 demettaze nane, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, 1 tatlı kaşığı tuz
İçi için:
1/2 su bardağı süzme yoğurt, 1/2 su bardağı yoğurt, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
HAZIRLANIŞI:
Patatesleri iyice yıkayıp içi su dolu bir tencerenin içinde haşlayın.
Haşlanan patateslerin kabuklarını iyice soyun, bir kabın içerisine koyun ve bir çatal veya ezici yardımıyla ezin.Harç için lazım olan diğer malzemelerle beraber iyice yoğurun.Harcı streç filmle sarın ve buzdolabında 15 dakika süre ile soğutun. Bu esnada içi için bütün malzemeleri bir kasenin içinde karıştırın. Patatesli harçtan ceviz iriliğinde toplar alın ve elinizle yuvarlayın. Ortasına hafif bastırarak inceltin.
Çanakları bir tabağa sıralayın ve içlerine yoğurtlu karışımdan paylaştırın. Böyle servis edebilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.