Ana yemeklerin yanında keyifli bir lezzet arıyorsanız içeriğimizdeki tarifi mutlaka denemelisiniz.
YOĞURTLU MANTAR TARİFİ
Malzemeler; 400 gram kültür mantarı, bir kaç damla adet limon suyu, 4 yemek kaşığı yoğurt, 2 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tutam tuz, 1 tutam toz kırmızı biber
Yapılış aşaması; Mantarları temizleyin ve derin bir tencereye koyup, üstlerine geçecek kadar su ekleyin. Yarım limon suyunu da koyup ocağın altını açın. Mantarlar yumuşayana kadar, yaklaşık 15 dakika haşlayın. Mantarlar haşlanırken yoğurdu bir kaba koyun ve içine tuz ekleyip, sarımsakları rendeleyin ve karıştırıp bir kenarda bekletin.
Mantarlar haşlanınca bir servis tabağına alın. Üstlerine hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu dolaştırın. Zeytinyağını bir tavada kızdırıp içine toz kırmızı biberi ilave edip altını kapatın. Hazırladığınız kırmızı biberli yağı ile süsledikten sonra servise hazır.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.