Yoğurdun üstünde oluşan sarımsı renkteki suyun sağlığımız açısından faydalı olduğu biliniyor ancak çoğumuz yoğurt yerken sulanmasını istemeyiz. Peki yoğurdun sulanmaması için ne yapabiliriz? İşte detaylar...
YOĞURDUN SULANMAMASI İÇİN YÖNTEMLER
- Yoğurdu sallar hareketlerle çok fazla hareket ettirmeyiniz. Sallanan yoğurt kabı sulanmaya meyilli olur. Bu nedenle taşırken dikkat etmekte fayda var.
- Yoğurdu kaba koyarken metal, gümüş veya plastik kaşık kullanmayınız. O yapıda malzemeler yoğurdun sulanmasına yol açabilir. Tahta kaşık değdirerek yoğurt kullanmanız önerilir.
- Yoğurdu kullanacağınız zaman yüzeyinden sıyırarak alınız. Diklemesine alıp boşluk bırakırsanız yoğurt çabuk sulanacaktır. Boşluk açıldıysa bile yoğurt takviyesi yaparak kapatabilirsiniz.
- Yoğurdu kapatmadan önce havlu kağıdı kapağın arasına sıkıştırınız. Havlu kağıt sayesinde yoğurdun sulanmasını öneleyebilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağıya kaydırın.