Yoğurdun sulanması ömrünü kısaltır ve tadı bozar. Bu nedenle yoğurdun sulanmaması için tahta kaşık tercih etmelisiniz.
YOĞURDU SULANDIRMAMA YOLLARI
Yoğurdu sallar hareketlerle oldukça fazla harekete maruz bırakmayınız. Sallanan yoğurt kasesi sulanmaya meyillidir. Bu sebeple taşırken dikkat edilir. Yoğurdu alırken metal, gümüş veya plastik kaşık tercih etmeyin. O yapıda ürünler yoğurdu sulandırabilir. Tahta kaşık değdirerek yoğurt kullanmanız önerilir. Yoğurdu tüketeceğiniz sıralarda yüzeyinden sıyırarak alınız. Diklemesine alıp boşluk bırakırsanız yoğurt hızlıca sulanacaktır. Boşluk açıldıysa bile yoğurt ilavesi yaparak örtünüz. Yoğurdu örtmeden evvel havlu kağıdı kapağın arasına sıkıştırınız. Havlu kağıt yüzünden yoğurdun sulanmasına önleyebilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.