YKS 2022 baraj var mı? YKS TYT 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu? YKS TYT puan hesaplama

YKS sınavı için sadece dakikalar kaldı. YKS sınavının ilk ayağı olan TYT sınava katılacak olan birçok aday 165 dakika boyunca sınavda ter dökecek. Saat 10.00’dan sonra sınav binalarına hiçbir öğrenci alınmayacak. Sınavda 4 yanlışın 1 doğru götürüp götürmediği de merak ediliyor. İşte merak edilen tüm soruların yanıtları…

18.06.2022-10:31 - (Son Güncelleme: 18.06.2022-10:31) YKS 2022 baraj var mı? YKS TYT 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu? YKS TYT puan hesaplama

18 Haziran 2022 Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan YKS sınavı için sayılı dakikalar kaldı. 3 Milyon öğrencinin başvuru yaptığı sınavın ilk oturumu olan TYT sınavı bugün gerçekleştirilecek. Adaylara verilen 165 dakikada sorular çözülürken 4 yanlışın bir doğruyu götürüyor mu? soruları da akıllara geldi. Toplam 3 oturuma katılacak olan öğrenciler sınavda sorularını yanıtlayacak. Peki, YKS 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu? YKS baraj kalktı mı? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları…

YKS'de 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu?

YKS sınavına katılan öğrencilerin vermiş oldukları cevaplar doğru ve yanlış olarak belirlenecek. Doğru olan cevap sayısından adayların yanlış vermiş olduğu cevapların dörtte biri çıkarılarak adayların testlerden aldıkları ham puan belirlenecek. Yani YKS sınavında 4 yanlış 1 doğruyu götürmektedir.

YKS baraj kalktı mı?

2022 yılından alınan yeni karar doğrultusunda SAY, SÖZ, EA ve DİL puan hesaplamalarında TYT sınavı için adaylardan istenen 150 puan barajı kalktı. Adaylar bu yıl gerçekleştirilecek olan sınavda baraj uygulamasına takılmayacaklar. Bu sene itibariyle bütün YLS sınavlarında adayların sınav puanlarına ek olarak ortaöğretim başarı puanı eklenmesi ile puanları belirlenecektir. Önceki senelerde de uygulanan orta öğretim başarı puanının bu yılda devam etmektedir. Adaylar bu sonuçlara göre bir üniversiteye yerleşecektir.

YKS Sınavında 4 Yanlış 1 Doğruyu Götürüyor Mu

YKS puan hesaplama nasıl yapılacak?

Sınavda çözülen her test ayrı olarak değerlendirilecektir. Adaylar testlere göre aldıkları puanlarla değerlendirilecektir. Buna göre yapılacak olan hesaplamalar şu şekilde olacaktır:

Adayların testlerdeki doğru ve yanlış cevap sayıları belli olacaktır. Doğru olan cevaplardan yanlış cevapların dörtte biri çıkarılarak ham puan belirlenecektir.

Son sınıfta okumakta olan tüm adayların ilgili testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacaktır.

Belirlenen bu ortalama ve standart sapma ile adayların ortalamasının 50, standart sapmasının ise 10 olduğu puanlar hesaplanacaktır.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı’nın ve yargı mercilerinin iptal etmeye uygun gördüğü sorular değerlendirmeye alınmayacaktır. Buna göre soru puanlamaları tekrar hesaplanarak aday puanları belirlenecektir. Bununla birlikte cevabının değişmesi uygun görülen sorular içinde yeni cevap anahtarı baz alınacaktır.

TYT'de hesaplanan standart puanlar ve Tablo 1C'deki ağırlıklar kullanılarak adayların ağırlıklı puanları (A-TYT) hesaplanacaktır. A-TYT puanının hesaplanabilmesi için adayların Temel Matematik Testi veya Türkçe Testinden en az 0,5 veya daha fazla ham puan almış olmaları gerekmektedir. Yalnızca bu koşulları sağlayan adaylar için A-TYT puanı hesaplanacaktır.

YKS Puan Hesaplama

A-TYT puanı için en küçüğü 100 olan ve en yükseği 500 olan bir puan türüne dönüşecektir.

AYT ve YDT'de hesaplanan puanlar Tablo 1E'deki puanlamalara (ASAY, A-SÖZ, A-EA, A-DİL) göre belirlenecektir. Puan hesaplamasının yapılabilmesi için adayların testlerden her birinden en az0,5 veya daha fazla ham puan alması gerekmektedir. Bu koşulları sağlayan adayların sınavları değerlendirilmeye alınacaktır. TYT puanı olmayan, TYT puanı hesaplanmayan adayların, AYT ve/veya YDT'ye girmiş olsalar da SAY, SÖZ, EA, DİL puanları hesaplanmayacaktır.

A-SAY, A-SÖZ, A-EA, A-DİL puanları için her biri ayrı ayrı olarak en küçüğü 100, en büyüğü 500 ola puanlar ile adayların SAY, SÖZ, EA, DİL puanları belirlenecektir.

Ortaöğretim kurumlarında, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersini alma zorunluluğu olmayan veya farklı müfredat ile alan öğrenciler (İmam Hatip Okulları öğrencileri/mezunları hariç), TYT Sosyal Bilimler Testinde bulunan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorularından muaf olacaktır. Bu öğrenciler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi soruları yerine Felsefe alanından 5 soru cevaplandıracaklardır. Bu doğrultuda; TYT Sosyal Bilimler Testinde toplam 25 soru bulunacaktır.

Sosyal bilgiler testinde adaylar toplam 25 soru çözecektir. Cevap anahtarında adaylara 25 soruluk bir alan bırakılmıştır. Adaylar ilk 15 sorunun tamamından sorumludur.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal