YEŞİL ZEYTİN ÇORBASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
- 100 gr çekirdeksiz yeşil zeytin (tercihen tuzu alınmış)
- 1 tutam zencefil
- 2 çorba kaşığı zeytin yağı
- 2 çorba kaşığı un
- 1 çay bardağı krema
- 6 su bardağı sıcak su
- Karabiber
- 1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
YEŞİL ZEYTİN ÇORBASI NASIL YAPILIR?
Zeytinleri robotta 1 çorba kaşığı zeytinyağı, karabiber ve zence fil ile püre haline gelinceye kadar ezin. Kalan zeytin yağını tencer de ısıtıp unu kavurun. Sıcak suyu ilave edin, sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın. Zeytin püresi ile tatlandırıp tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 15 dakika pişirin.
Yeşil zeytin çorbasını servis etmeden hemen önce çırpılmış kremayı ilave edip karıştırın. Kıyılmış dereotu ile süsleyin. Sıcak servis yapın.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.