SÜTLÜ ISPANAK ÇORBASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
- 500 gram ıspanak (ayıklanmış ve temizlenmiş)
- 1 adet soğan
- 1 adet patates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 çay kaşığ ıtuz
- 1 çay kaşığı (silme)karabiber
- 1 çimdik kimyon
- 1 çay kaşığı (silme)kırmızı biber
- 1 litr esu
- 1 çay bardağı süt
- 1 diş sarımsak
SÜTLÜ ISPANAK ÇORBASI TARİFİNİN PÜF NOKTASI
Çorba pişerken kapağını açık bırakmanızı öneririz, süt eklediğimiz için kapak kapalıyken taşma ihtimali olabilir.
SÜTLÜ ISPANAK ÇORBASI TARİFİNİN PİŞİRME ÖNERİSİ
Patates kullanmak istemezseniz, soğanları kavururken bir yemek kaşığı un kullanabilirsiniz, böylece çorbanız yine güzel bir kıvam alacaktır.
SÜTLÜ ISPANAK ÇORBASI TARİFİ NASIL YAPILIR?
Yemeklik doğradığımız soğanları tencerede zeytinyağı ile pembeleşene kadar kavuruyoruz. İncecik doğradığımız sarımsakları da ekleyip yumuşayana kadar kavurmaya devam ediyoruz. Ispanakları tencereye ekleyip, kısık ateşte ıspanaklar yumuşayıp küçülene kadar tencerenin kapağını kapatarak bekliyoruz.
Küçülen ıspanakların üstüne küp küp doğradığımız patatesleri, sütü, suyu ve baharatları ekleyip 15 dakika sebzeler yumuşayana kadar pişiriyoruz. Çorbayı blendırdan geçirip servis ediyoruz.
SÜTLÜ ISPANAK ÇORBASI TARİFİNİN SERVİS ÖNERİSİ
Bu çorbaya acı çok yakışıyor, kırmızı pul biberi bol tutmanızı tavsiye ederiz. Sarımsaklı zeytinyağında kızartılmış ekmekleri, küp küp doğrayarak çorbanızla birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun..
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.