Yeşil dolu olan ve saklanabilen bir sos istiyorsanız yeşil ketçabı tüketebilirsiniz. Böylece sağlıklı bir sos yiyerek lezzetlendirebilirsiniz.
MALZEMELER
1 adet soğan
3 diş sarımsak
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kg yeşil domates
2 adet yeşil köy biberi
1/4 tatlı kaşığı kişniş
1/2 tatlı kaşığı kekik
1/4 tatlı kaşığı hardal tohumu (Yoksa koymayabilirsiniz)
1 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tuz (Artırılabilir)
2 yemek kaşığı şeker
1/4 su bardağı üzüm sirkesi
NASIL YAPILIR?
Soğanı ve sarımsağı kesip zeytinyağında soteleyin. İri kesilmiş domatesleri, biberi ve baharatları katıp suyunu çekene dek kısık ateşte pişirin. Ardından şekeri ve sirkeyi akıtıp 12-13 dakika pişirin. Zamanın bitiminde karışımı mutfak robotunda çekin. Dezenfekte ettiğiniz şişelere döküp serin bir alanda saklayın.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.