Yaz ayları gelince tuz ve erik vazgeçilmez ikili olarak evlerimizde yerini alıyor. Eriği tuz ile yemenin zararı var mı? Günde ne kadar erik tüketmeliyiz? Merak edilenler için haberi okumaya devam edebilirsiniz...
ERİĞİN KALORİSİ
100 gram erikte yaklaşık 50 kalori var. Fakat tuza batırarak yersek bu kalori miktarı artıyor. Diyet yapılırken tuz ile yenmemesi öneriliyor. Tuzun ayrıca ödem tutma özelliği var, hızlı kilo almanıza sebep olabilir. Ayrıca eriği tuzla yemek tansiyon ve böbrek sorunlarını tetikler. En sağlıklısı eriği tuzsuz ve mevsiminde tüketmek.
ERİĞİN FAYDALARI NELERDİR?
- Antioksidan bakımından oldukça zengin
- Lif kaynağı olduğundan bağırsaklar için son derece faydalı
- Tuzla tüketilmedikçe kilo vermeyi destekliyor
- Kolesterolünüzü dengelemenize yardımcı oluyor
- İçerdiği C vitamini sayesinde astıma ve kolon kanserine karşı olumlu etkileri var
- Bir porsiyon erik günlük lif ihtiyacınızın yüzde altısını karşılıyor.