Son yıllarda yazılım alanında önemli başarılar elde eden ve yüksek ihracat rakamlarına ulaşan Türkiye’de girişimler hız kesmeden devam ediyor. Son olarak 2016 yılında kurulan yerli ödeme şirketi Papara, azınlık hisselerinin satışı için Raiffesien Bank'ı yetkilendirdi. 2021 yılının ilk çeyreğinde yurt dışına açılacak olan şirketin azınlık hisselerinin bir bölümü için 250-300 milyon dolar arası teklifler geldiği bildirildi.
PAPARA NEDİR?
Faaliyetlerini Merkez Bankası’nın denetiminde sürdüren Papara ücretsiz online para transferi, döviz işlemleri fatura ödeme hizmetleri sunuyor. 2016 Ağustos ayında faaliyetlerine başlayan şirketin 7 milyon TL’lik sermayesi bulunuyor. 4 yılda 100 milyar liranın üzerinde işlem hacmine ulaşan şirketin 4 milyon civarında kullanıcısı olduğu ifade ediliyor.
ŞİRKETİN TOPLAM DEĞERİ DAHA BÜYÜK
Konuya yakın bir kaynak, Papara'nın azınlık hisselerinin satışını yürütmek üzere Raiffeisen Bank'ın yetkilendirildiğini belirterek, yabancı fintech'lerden gelen azınlık hisse tekliflerinin büyüklüğünün 250-300 milyon dolar aralığında olduğunu söyledi. Aynı kaynak, şirketin toplam değerlemesinin ise çok daha büyük olduğunu kaydetti.
ÇOK HIZLI BÜYÜYEN BİR ŞİRKET
Bir diğer kaynak da "Papara büyük bir fintech şirketi. Kısa süre önce kuruluşunun ardından çok hızlı büyümüş bir şirket. Satış için süreç devam ediyor. Yabancı fintech şirketleri satışla ilgileniyor. Büyük bir işlem olacak görünüyor" dedi.
PEAK VE ROLLİC'TEN SONRA PAPARA
Türkiye'de bu yıl Eylül'e kadar en büyük işlem ABD'li mobil oyun şirketi Zynga'nın, Türk oyun şirketi Peak'i 1.8 milyar dolar karşılığında satın almak için anlaşmaya varması oldu. Zynga, Peak Games'in ardından geçen ay İstanbul merkezli Rollic isimli oyun şirketinin yüzde 80'ini 168 milyon dolara satın almıştı. Bir diğer işlem de Türkiye Varlık Fonu'nun Turkcell'deki Telia hisselerini satın alması olmuştu.