Yazın av yasağı nedeni ile balık çeşidinin azalmasına rağmen, taze ürünlerin tezgahta yer aldığını belirten balıkçılar yazın tüketilecek balıkların hangileri olduğunu ve pişirilme yöntemlerini anlattı.
USKUMRU ALICI BULUYOR
Mevsimi olmasına rağmen sardalyanın sahillerdeki yazlıklara götürüldüğünü söyleyen balıkçı Serdar Bozkurt, ilçe pazarlarında ise kilosunu 5 liradan sattıkları İsrail Sazanı'nın rağbet gördüğünün altını çizdi. İsrail Sazanı'nın yanı sıra yayın, sazan, sardalya ve buzlu balık olarak bilinen Norveç ithal uskumrusunun da alıcı bulduğunu ifade etti.
PİŞİRME YÖNTEMİ ÖNEMLİ
Balıkların dönemine uygun pişirilmesi gerektiğini anlatan Bozkurt, tüketicilere bu yöntemleri anlatmaya çalıştıklarını söyledi. Yazın hangi tür balıkların tüketilmesi gerektiği hakkında tavsiyelerde bulunan Bozkurt, "Bugünlerde sardalya ve çupranın mangalı, ızgarası çok güzel olur. Taze hamsi, mısır unuyla tavada çok güzel pişer, afiyetle yenir. Buzlu balığın ızgarası, sazanın fırınlaması şahane olur. Yayın tava ya da buğulama harika olur. Sardalyayı ızgara yapmalı. Alabalık en güzel güveçte ve tereyağıyla güzel olur. Sazanı kılçıksız biçimde tavaya atıp pişirmek en doğrusudur. İstenirse sazanların kılçıklarını temizliyoruz" şeklinde konuştu.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.