Yaz sıcaklarından korunmak için alınacak tedbirler ile kalp sağlığını korumak mümkün olabilir.
kalp hastalıklarının ve kalp krizlerinin oluşumasında; başta sigara olmak üzere düzensiz beslenme, stres ve çevresel faktörler de etkili role sahiptir.
Kalp ve damar hastalarının sıcaklar havalardan korunması, güneş ışınlarına direkt maruz kalmaması oldukça önemlidir. bu hastalar, güneşin dik geldiği 11.00-16.00 saatleri aralığında dışarıya çıkmamalı.
Tuza dikkat edilmeli, taze meyve ve sebze tüketilmeli.
özellikle hipertansiyonu olan hastalarda genel olarak yapılan tuz kısıtlamasına devam etmeli ve sebzelerle beraber tuz alımının artmaması için özenli olmalıdır.
Mercimek, nohut, kuru fasulye gibi kuru baklagiller mutlaka sofrada yer almalı. salam, sosis, sucuk gibi, katkı maddeleri ve aşırı tuz içeren yiyecekler mümkünse tüketilmemelidir.
Sıvı tüketimi ihmal edilmemeli.
vücudun sıvı dengesinin korunabilmesi adına aşırı terlemeyle kaybedilen sıvının tekrar yerine koyulması oldukça önemlidir.