Şiddetli geçimsizlik yaşayan çift, 4. Aile Mahkemesi'ne başvurarak karşılıklı boşanma davası açtı.
Davacı-karşı davalı erkek, karısının güleryüz sergilemediğini, bütün zamanını internette geçirdiğini, hakaret ettiğini, sadakatsiz davranışlar içerisine girdiğini iddia etti. Evlilik birlikteliğinin sarsıldığını iddia ederek boşanmalarına, kararın kesinleşmesinin ardından 25 bin TL maddi tazminat ile 50 bin TL manevi tazminatın faiz ile beraber tahsiline karar verilmesini istedi.
Davalı-karşı davacı kadın ise eşinin birlik sorumluluklarını yerine getirmediğini, her tartışmada kendisini evden kovduğunu öne sürdü. En son davacının agresifliğinden korkarak annesine gittiğini, bir süre sonra evin eşyalarının satıldığını öğrendiğini söyleyerek boşanmalarına karar verilmesini talep etti. 50 bin TL maddi tazminat ile 50 bin TL manevi tazminata karar verilmesini istedi.
İşsiz olmak tedbir nafakasına engel değil
Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, mahkemenin kadına ara kararla aylık 500 TL tedbir nafakası takdir edildiğine, sonraki ara kararı ile davacı-karşı davalı kocanın işsiz olması ve hiçbir gelirinin bulunmadığı sebebiyle tedbir nafakasının durdurulduğuna dikkat çekti.
Kadın kusurlu olsa da tedbir nafakası alır
Genel Kurul kararında; boşanma ve ayrılık davalarında, tarafların kusur halinin hiçbir biçimde tedbir nafakasının takdirine etkili bir unsur olmadığı anımsattı. Kararda şöyle denildi:
"Kusurlu eş yararına bile, bu tedbirlerin alınması mümkündür. Gene, her iki tarafın da gelirinin olması tedbir nafakası verilmesini engelleyici bir durum değildir. Fakat eşlerin ekonomik güçlerinin birbirine yakın olması hali söz hususu ise bu durumda geçici tedbir nafakası verme zorunluluğunun ortadan kalkacağı ifade edilebilir.
Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.