Okul döneminde çocuklara öğlen atıştırmalığı yerine de geçecek, pratik ve lezzetli bir tarif olan buzluk böreği anneleri büyük bir dertten de kurtaracak. İşte buzluk böreği malzemeleri ve hazırlanışı.
ENFES BUZLUK BÖREĞİ TARİFİ
MALZEMELER
3 adet yufka
125 gram eritilmiş tereyağı
İç harcı için;
1 su bardağı beyaz peynir
Maydanoz
Üzerine;
1 adet yumurta sarısı
YAPILIŞI
Tereyağını tavada iyice eritin. Ardından tereyağının üçte birini yufkanın her yanına sürün. Üstüne yufkayı serip, tekrar aynı işlemi tekrarlayın. Üçüncü yufkayı da serip iç harcı yufkanın baş tarafına koyarak dört parmak eninde sarmaya başlayın. Ortada buluştuğu yerden boylu boyunca kesin. Hemen pişirecekseniz üstüne yumurta sürüp, buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana dek pişirin. Eğer hemen pişirmeyecekseniz buzdolabı poşetine yerleştirip derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.