Yalnızca 5 dakikada mayasız poğaça yapmak mümkün! Sıvıyağınız varsa tarifiniz hazır

Evinizde mayasız 5 dakikada poğaça yapmanız mümkün! Şipşak 5 dakikada hazır olacak sıvıyağlı mayasız poğaça tarifi evinizin vazgeçilmez lezzetlerinden olacak. İşte mayasız 5 dakikada poğaça yapmanın püf noktaları…

26.04.2024-14:00 - (Son Güncelleme: 26.04.2024-14:00) Yalnızca 5 dakikada mayasız poğaça yapmak mümkün! Sıvıyağınız varsa tarifiniz hazır

Evinizde puf puf kabaracak, maya kullanmayacağınız harika bir poğaça yapmak istiyorsanız doğru tarifi okuyorsunuz! Lezzet dolu kabartma tozu ve yoğurt karışımıyla hazırlanacak bu poğaça pişmeye başladığı andan itibaren tüm apartmana kokusu yayılacak. Komşularınızın büyük bir merakla kapınıza dayanacağı ve poğaça tarifi isteyeceği bu lezzetli tarif için 5 dakikanızı ayırsanız yeter. Tüm evinize yetecek kadar çıkacak tarifle mis kokulu poğaçalarınızı sunmaya hazır olun… 

Mayasız ve sıvıyağlı poğaça tarifi malzemeleri

  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı ölçüsünde sıvı yağ
  • 2 su bardağı ölçüsünde yoğurt 
  • 1 yumurtanın sarısı üzerine sürülecek
  • 1 tatlı kaşığı ölçüsünde tuz silme
  • 3 su bardağı ölçüsünde un

Üzeri için 

  • Yumurta sarısı

Yalnızca 5 dakikada mayasız poğaça yapmak mümkün! Sıvıyağınız varsa tarifiniz hazır

Mayasız ve sıvıyağlı poğaça tarifi nasıl yapılır?

  1. Yoğurt, sıvı yağ, tuz ve yumurta akını elimizde güzelce karıştırıyoruz. Kabartma tozunu ve unu da ekleyerek yumuşak bir hamur haline getiriyoruz. 
  2. Hazırladığımız hamuru hiç bekletmeden elimiz yardımıyla yuvarlayarak avcumuzun içerisinde bastırıyoruz. 
  3. Büyütüp hemen ikiye katladıktan sonra yarım ay şeklini vererek fırın tepsisine düzgün bir şekilde yerleştiriyoruz.
  4. Hepsine aynı işlemi uyguladıktan sonra üzerlerine yumurta sarısını sürerek çatal yardımıyla çizik atıyoruz. 
  5. 180 derece fırın içerisinde kızarana kadar pişiriyoruz. Dilerseniz isteğe göre poğaçanın içerisine peynir eklemesi de yapabilirsiniz. Herkese şimdiden afiyet olsun…

YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal