Halk arasında ''yalancı portakal'', ''ayı elması'' adlarıyla anılan ve bilimsel adı ''Maclura Pomifera'' olan meyve, ağrı kesici özelliğiyle dikkat çekiyor. Ezilerek merhem haline getirilen ve sürülen bölgedeki ağrıyı azaltan bu meyve, Dutgiller familyasından olan ağaçlarda yetişiyor.
2 Türlü Kullanılıyor
Eskişehir'de yetişen bu meyve, salgıladığı süt özü sayesinde ağrıları azaltıyor. İsmini, kokusunun portakala benzemesinden alan bu meyvenin 2 türlü kullanım hali bulunuyor.
Kurutularak çay olarak içilebilen meyve aynı zamanda vücuda sürülerek de kullanılıyor. Bu meyvenin tanesi aktarlarda 5 liradan satılıyor.
Eklem Ağrısına İyi Geliyor
Anavatanı Amerikan olan bu meyve, içindeki süt ile ezilerek ağrıyan bölgelere sürülüyor. Eklem ağrısı çeken kişilerin düzenli olarak sabah ve akşam sürdüklerinde ağrının azaldığını ve faydasını gördükleri söyleniyor.
Asla Yenmiyor
Asla yenmeyen bu meyve kurutulduktan sonra çay olarak tüketilebilir. Yalancı portakal adıyla anılan bu meyvede glikozit, alkalit, şeker ve asit katranlı maddeler ve c vitamini bulunuyor.