Daha kolay ve hızlı bir şekilde krem karameli denemek istiyorsanız bu tarifi deneyebilir ve misafirlerize sunabilirsiniz.
MALZEMELER
1 lt süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 yumurta
2 paket vanilya
KARAMEL İÇİN
1 su bardağı toz şeker
NASIL YAPILIR?
Karamel için 1 bardak toz şekeri bir sos tavasında, orta ateşte karıştırarak rengi kahverengiye gelinceye dek pişirin. Karameli, fırına dayanıklı kaplara 1’er çorba kaşığı şekilde bölüştürün. Bütün malzemeleri bir tencerede çırpıcı yardımı ile karıştırın ve orta ısıda sürekli karıştırarak, muhallebiyi pişirin. Ocaktan kaldırmadan hemen evvel vanilyaları katarak tekrardan karıştırın. Hazırladığınız muhallebiyi kaplardaki karamelin üstlerine bölüştürün. Daha sonra ortalama 6-8 saat buzdolabında dinlendirin. Servis tabağına tatlıları ters döndürüp servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.