Severek yediğimiz iskenderi evde yapmayı denemek ister misiniz? İşte size en kolay yöntemlerle iskender hazırlama yöntemleri.
YALANCI İSKENDER TARİFİ
Malzemeler:
- Bazlama ya da bayat ekmek
- Sivri biber ve domates
Köfte için:
- 1 kg dana kıyma & 200 gr kuzu kıyma
- 3/4 bardak galeta unu
- 2 kuru soğan (rendelenmiş)
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 4-5 çorba kaşığı su
- Tuz & karabiber.
Sosu için:
- 2 kaşık domates salçası
- Su
- Tereyağı
Hazırlanışı :
• Bazlamaları küçük şekilde doğrayıp bir fırın tepsisinin içinde yayın. Yanına biber ve domatesleri de ekleyip fırında 180 C’de ekmekler kızarana dek pişirin.
• Köfte için bütün köfte malzemelerini bir kabın içinde iyice yoğurun, şapşaplayın ve gerektiği kadar köfteyi pişirin.
• Bir tarafta da salça ve suyu kaynatın.
• Her şey hazır olduğunda servis tabağına alta ekmekler gelecek şekilde koyun. Üstüne köfteleri dizin ve salçalı sosu aktarın.
• Biber ve domatesle süsleyerek en son kızgın tereyağı ile iskenderinizi hazır edebilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.