Yaban mersininin antioksidan içeriği oldukça yüksektir. Sağlıklı hücrelerin korunmasında da destekleyici olan yaban mersinin reçeli de en az meyvesi kadar yararlıdır. Peki, yaban mersini reçeli nasıl yapılır?
YABAN MERSİNİ REÇELİ TARİFİ
Malzemeler
- 4 su bardağı yaban mersini
- 2 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Hazırlanışı: Eğer reçelde taze yaban mersini kullanacaksanız öncelikle çöplerini ayıklayıp soğuk su ile yıkamanız gerekiyor. Çünkü bol su ile yıkarsanız yaban mersinin ezilmesini önlersiniz. Taze değil de paketlerdeki buzlu yaban mersininden reçel yapmayı tercih ettiyseniz önce tel süzgeç yardımıyla ılık suyla buzu açılana kadar yıkayarak suyunu süzün. Yaban mersinini ve şekeri bir tencereye alarak orta ateşte kaynayana kadar karıştırın ardından limon suyu ekleyin. Ekledikten sonra ocağın altı kısın 40 dakika daha kaynatmaya devam edin. Süre dolunca soğumasını bekleyin ardından da cam kavanozlara aktarın. Afiyet olsun…