Yaban mersini kurusu faydalarıyla sağlıklı beslenmek isteyenler için önemli bir kaynaktır. Düşük kalorisi ile diyet programı yapmak isteyenlerin de sıklıkla başvurduğu bir besindir. Yapılan araştırmalara göre düzenli olarak tüketilen yaban mersini kurusu kan şekerinizi düzenlemektedir.
Doğal antibiyotik! Hastalıklara geçit vermiyor
- Yaban mersini kurusu, doğal bir antibiyotiktir. Özellikle de idrar yolları iltihaplanmasına neden olan bakterinin vücuttan atılmasında önemli bir rol oynar.
- Yaban mersini yüksek miktarda antosiyanin içerdiğinden dolayı göz sağlığını ve görme kalitesini korumaktadır.
- Yaban mersini kurusu, A ve C vitaminleri, protein, lif, sodyum ve potasyum ve kalsiyum içerdiği için beyin hücrelerini yıpranmaya karşı koruyup Alzheimer riskini önemli ölçüde azaltır.
- A vitamininden dolayı kolajen üretimini desteleyerek yaşlanma belirtilerini azaltmaktadır.
- Taban mersini kurusu kalp ve damar sağlığını koruyarak kalp krizi riskini engeller.
- Yaban mersini kurusu, içeriğindeki yoğun C vitamini ile kolon, rahim ve karaciğer kanserine yakalanma riskini önemli ölçüde azaltmaktadır.
- Yaban mersini kurusu ağız içi yaraları iyileştirmektedir.
- Anneye özel bir durum bulunmuyorsa yaban mersini kurusu hamilelikte de tüketilebilir. Bu lezzetli atıştırmalık bebeğin özellikle kemik gelişimini destekler.
Yaban mersini kurusu çayının faydaları
- Yüksek potasyum içeren yaban mersini kurusu çayı iltihaplanmaları kolayca iyileştirir.
- Şifalı çayın varis ve basura iyi geldiği söylenmektedir.
- Yaban mersini kurusu çayı bulantı ve mide kramplarını engeller.
- Yaban mersini çayı, idrar yolu enfeksiyonlarında doğal bir tedavidir.
- Regl dönemde regl sancılarını hafifleten bu çay ağrılara karşı doğal bir ilaçtır.
- Yaban mersini çayı ishale iyi gelmektedir.
- Yaban mersini kurusu çayı boğaz ağrılarını da geçirmektedir.
- Yaban mersini kurusu çayı antidepresan özelliği taşımaktadır.
Yaban mersini kurusu çayı nasıl hazırlanır?
Eğer tek kişilik bir çay demleyecekseniz 1 bardak kaynamış suya 1 yemek kaşığı yaban mersini kurusu ilave ederek 5 ila 6 dakika demlendirip tüketebilirsiniz. Bir çaydanlıkta yaban mersini çayı yapacaksanız bir sıcak suya 2 yemek kaşığı yaban mersini kurusu ilave ederek 10 dakika demlendirmeniz yeterlidir.