Uzakdoğu mutfağının birbirinden farklı lezzetleri birçok kişiyi cezbetmektedir. Meraklılarının ilgisi çeken birçok lezzet yer alırken bunlardan bir tanesi de wonton çorbasıdır. İnce kıyılmış et ile damakları şenlendiren bu hamur yemeği oldukça kısa sürede yapılmaktadır. İşte wonton çorbası tarifi…
Wonton çorbası tarifi için malzemeler
6 kişilik için verilen bu tarin hazırlanma süresi 25 dakika pişme süresi ise 20 dakikadır.
100 gr kıyma
1 adet taze soğan
1 yemek kaşığı susam yağı
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı toz zencefil
1 yemek kaşığı soya sosu
Tuz
Karabiber
Hamuru için:
1 su bardağı su
Yeteri kadar un (Kulak memesi kıvamında olmalı)
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
1 adet taze soğan
1 çorba kaşığı susam yağı
Wonton çorbası nasıl yapılır?
Bir kap içerisine un, su ve tuzu ekleyerek bir hamur elde ediniz.
Kulak memesi kıvamına gelen bir hamur elde ettikten sonra hamurun üzerini kapatın ve 20-30 dakika kadar hamurunuz bir kenarda dinlensin.
Hamurunuz dinlenirken sizde ince doğranmış soğanları bir kap içerisine alın.
Doğradığınız soğanların üzerine kıymanızı koyun. daha sonra toz zencefil, soya sosu, susam yağı, karabiber ve tuz ekleyerek bir harç hazırlayın.
Dinlenen hamurunuzu ince açtıktan sonra kareler halinde kesiniz.
Kare olarak kestiğiniz hamurun içerisine harcınızı koyarak üçgen olarak kapatın
Siz hamurlarınızı yaparken bir tencereye su koyun ve kaynatın. Suyunun kaynadıktan sonra hazırladığınız suyun içerisine hamurlarınızı atarak haşlayınız.
Çorbanız hazır. Kaselere koyduğunuz çorbanızın üzerine dilerseniz taze soğan ve susam yağıda koyabilirsiniz.
Şimdiden yapan herkese afiyet olsun.
1 porsiyon wonton çorbası kaç kalori?
Bir porsiyon wonton çorbası yaklaşık olarak 35 kaloridir.