Gerek salatalarda gerekse sade yenen mor lahana, tam bir vitamin deposu. Uzmanların sık sık hastalarına yemeyi önerdiği mor lahananın faydalarına gelin birlikte bakalım.
MOR LAHANANIN FAYDALARI
Güçlü antioksidan yapısı ile hücresel hasara karşı vücudu koruma altına alır. Mor lahana, C vitamini, karotenoidler, antosiyaninler, kaemprefol gibi flavonoid antioksidanları içerisinde barındırır. Bu bileşenler de vücudumuz için oldukça yararlıdır.
Mor lahananın içerisinde sülfür bileşeni mevcuttur. Bu bileşen akne ve sivilcelerle ve vücuttaki iltihapla savaşır. Bunun için yiyebilir veya ciltte görülen iltihap var ise direkt olarak cilde de sürülebilir.
Mor lahana kalp krizi riskini de azaltır. Bunu etkileyen şey ise lahanaya mor rengini veren flavonoid antioksidanlar olan antosiyanin içerisindekilerdir. Düzenli şekilde antosiyanin içeren gıdalar yemek, kalp krizi riskini -32 oranında azaltabilir.
Baş ağrısına mor lahana birebirdir. Mor lahananın yaprağıyla başınıza kompres yaparak ağrılardan kurtulabilirsiniz.
Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.