VOGUE TATLISI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
- 2 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 paketbebe bisküvisi
- 3 adet muz
BİSKÜVİLERİ ISLATMAK İÇİN
- 2 tatlı kaşığı granül kahve
- 1 su bardağı ılık süt
SÜSLEMEK İÇİN
- 1 yemek kaşığıtoz antep fıstığı
ÜZERİ İÇİN
- 160 gram çikolata
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı süt
VOGUE TATLISI TARİFİ NASIL YAPILIR?
1 su bardağı soğuk süt ile 2 paket toz krem şantiyi bir mikser yardımı ile güzelce çırpın ve soğuması için dolaba kaldırın.
1 su bardağı ılık sütün içine kahveyi koyun ve kahve eriyene dek karıştırın. Bebe bisküvilerini kahveye batırın ve servis kasesinin tabanına 3 adet bisküvi yerleştirin.
Muzları verev şeklinde dilimleyin.Servis kasesinin iç çeperine muzları dizin. Üstüne dolapta soğumuş olan krem şantiden bir tepeleme yemek kaşığı dökün ve üstüne tekrar kahveli sütte ıslatılmış 3 adet bisküvi koyun. Üstüne tekrar 1 kaşık krem şanti koyun.
Çikolataları tereyağı ile birlikte benmari usulü eritin ve çikolatalar eridikten sonra içine 2 kaşık süt koyup karıştırarak özdeşleştirin.
Hazırladığınız kaselerin en üstüne birer kaşık çikolatalı karışımdan gezdirin. Üstlerini antep fıstığı ile süsleyin ve servis edin.