Vogue Tatlısı Nasıl Yapılır?

İsmini Fransızca’da moda olmaktan alan vouge tatlısı hazırlanması çok kolay, soğuk servis edildiğinde dondurma tadında, özellikle yaz mevsiminde gönül rahatlığıyla misafirlerinize servis edebileceğiniz lezzette. Vouge tatlısı nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

09.03.2020-14:41 - (Son Güncelleme: 09.03.2020-14:35) Vogue Tatlısı Nasıl Yapılır?

VOGUE TATLISI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 2 paket krem şanti
  • 1 su bardağı  soğuk süt
  • 1 paketbebe bisküvisi
  • 3 adet muz

BİSKÜVİLERİ ISLATMAK İÇİN

  • 2 tatlı kaşığı granül kahve
  • 1 su bardağı ılık süt

SÜSLEMEK İÇİN

  • 1 yemek kaşığıtoz antep fıstığı

ÜZERİ İÇİN

  • 160 gram çikolata
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı süt

VOGUE TATLISI TARİFİ NASIL YAPILIR?

1 su bardağı soğuk süt ile 2 paket toz krem şantiyi bir mikser yardımı ile güzelce çırpın ve soğuması için dolaba kaldırın.

1 su bardağı ılık sütün içine kahveyi koyun ve kahve eriyene dek karıştırın. Bebe bisküvilerini kahveye batırın ve servis kasesinin tabanına 3 adet bisküvi yerleştirin.

Muzları verev şeklinde dilimleyin.Servis kasesinin iç çeperine muzları dizin. Üstüne dolapta soğumuş olan krem şantiden bir tepeleme yemek kaşığı dökün ve üstüne tekrar kahveli sütte ıslatılmış 3 adet bisküvi koyun. Üstüne tekrar 1 kaşık krem şanti koyun.

Çikolataları tereyağı ile birlikte benmari usulü eritin ve çikolatalar eridikten sonra içine 2 kaşık süt koyup karıştırarak özdeşleştirin.

Hazırladığınız kaselerin en üstüne birer kaşık çikolatalı karışımdan gezdirin. Üstlerini antep fıstığı ile süsleyin ve servis edin.

DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal