Fransız tatlılarından olan parfe yumurta, şeker ve krema ile hazırlanan bir tür dondurulmuş tatlıdır. Yaz tatlılarını sevenler parfe tarifini mutlaka deneyin.
VİŞNELİ PARFE TARİFİ
Malzemeler:
-4 adet yumurta sarısı
-1 tatlı kaşığı vanilya özütü
-1 paket krema (200 ml)
-1 su bardağı çekirdeksiz vişne
-Yarım su bardağı bisküvi kırığı
-Yarım su bardağı fındık kırığı
Şurup için:
-Çeyrek su bardağı su
-Çeyrek su bardağı toz şeker
Nasıl yapılır?
-Su ve şekeri şerbet kıvamına geline kadar kaynatın sonra ocaktan alın.
-Benmaride yumurta sarılarına çırpma teli ile çırpın. Hazırladığınız şerbeti ip gibi akıtın ve kabarıp, rengi açılana dek çırpın.
-Koyu bir kıvam aldığında ise vanilya özütünü ekleyin, benmariden alın ve buzdolabında soğuması için bırakın.
-Kremayı mikserin yüksek devrinde çırparak kabartın.
-Önce üçte birini soğuttuğunuz yumurtalı karışıma alttan yukarı doğru söndürmemeye dikkat ederek karıştırın.
-Kalanını da azar azar ilave edip aynı şekilde spatula ile karıştırarak ekleyin.
-Silikon kalıplarınızı su le ıslatın ve fazla suyunu süzdürün.
-Kapların yarısına parfe karışımı akıtn, vişneleri kaplara paylaştırın ve kalan karışımı dökün. Son olarak gibi bisküvileri ekleyin.
-Dondurucuda 3-4 saat soğutun ve süsleyerek servis yapın.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.