VİŞNELİ MİLFÖY TATLISI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
- 3 adet milföy hamuru
- 1 çay bardağı damla çikolata (arası için)
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri (üzerine serpmek için)
MUHALLEBİSİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 500 ml. süt
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı krema
VİŞNE SOSU İÇİN
- 2 su bardağı dondurulmuş vişne
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1,5 çay bardağı su
- 6 yemek kaşığı toz şeker
VİŞNELİ MİLFÖY TATLISI NASIL YAPILIR?
- Milföy hamurlarını kare olacak şekilde kesin.
- Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine milföy hamurlarını dizin ve 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
- Muhallebisini hazırlamak için orta boy tencereye süt, toz şeker, nişasta ve yumurta sarısını ekleyip, orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Kaynama noktasına gelince krema ve tereyağını ekleyip ocaktan alın.
- Vişne sosu için; dondurulmuş vişne, toz şeker, su ve nişastayı bir sos tenceresinin içerisine koyun ve iyice karışıp koyulaşana kadar pişirin. Piştikten sonra ılımaya bırakın.
- Fırında pişen milföy hamurlarını tam ortadan ikiye bölün.
- Yarıya böldüğünüz milföyleri bir kaba yerleştirin.
- Üzerine pişirdiğiniz muhallebiyi ekleyin ve spatula yardımıyla yayın.
- Vişne sosunu ve damla çikolataları da üzerine yayın.
Kalan diğer milföy hamurları ile tatlınızın üzerini kapadıktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirin ve dilerseniz soğuk, dilerseniz ılık olarak servis edin, sevdiklerinizle afiyetle yiyin.